Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kad se možemo nadati smirivanju vremena? Meteorolog zasad nema dobre vijesti, jednoj regiji prijeti i dodatna opasnost

Promjenjivo i kišovito vrijeme nastavit će se još koji dan. Stabilizacija prvo stiže na Jadran, potom i u kopnene krajeve, no ne prije vikenda. U skorije vrijeme očekuju nas obilnije padaline, a sve detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Jutro će biti oblačno i kišovito, uz grmljavinske pljuskove ponajprije duž Jadrana te u unutrašnjosti Dalmacije. Pritom će lokalno biti obilnije kiše te izraženijih nevrremena. Na sjevernom Jadranu bura, u Dalmaciji u početku još uvijek jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura na kopnu od 12 do 17, a na moru između 17 i 21 stupanj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je nestabilno vrijeme i puno kiše: Više detalja donosi meteorolog Darijo Brzoja

Oblačno i kišovito u središnjoj Hrvatskoj bit će i poslijepodne. U zapadnim kopnenim krajevima do kraja dana mjestimice i više od 40 litara kiše po četvornom metru. Zapuhat će sjeverac koji će prema večeri još i jačati. Cijeli dan svježe uz maksimalno dvadesetak do 22 stupnja.

Slično i u Slavoniji i Baranji. Većinom oblačno, povremeno uz kišu te pljuskove i grmljavinu. Manje svježe nego na zapadu, temperatura će biti oko 23, 24 stupnja, ali uz umjeren sjeverni vjetar.

U gorju cijeli dan oblačno, na moru će povremeno kišiti, ili će biti pljuskova i grmljavine. Pritom lokalno može pasti i više od 50 litara kiše po četvornom metru. Prije svega u gorju gdje su mjestimice onda moguće i bujične poplave. Pojačat će vjetar sa sjevera, a na Jadranu bura, osobito navečer. Temperatura tijekom dana, u gorju 15 do 19, a na moru 20 do 24 stupnja.

U Dalmaciji su izgledni češći i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. S obzirom na potencijalno veću količinu oborine u kratkom vremenu, lokalno može biti bujičnih i gradskih poplava, gdje sustavi za odvodnju nemaju dovoljan kapacitet. Do kraja dana bura će se širiti duž obale i pojačati. Temperatura, u Dalmaciji većinom između 22 i 25 stupnjeva.

Još u petak na kopnu umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom te lokalnim pljuskovima s grmljavinom, moguće izraženijim. U subotu smirivanje i postupna stabilizacija pa će prevladavati sunčano, jedino na istoku uz mogućnost za poneki pljusak. Bit će vjetrovito uz umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će slabjeti tijekom vikenda. U petak svježije, potom zatopljenje.

Na Jadranu će već petak biti povoljniji u usporedbi s vremenom sutra, no još neće biti posve stabilno pa bi moglo biti pljuskova, prije svega u Dalmaciji. Zatim pretežno sunčano za vikend, ali i vjetrovito. Bura umjerena i jaka, podno Velebita olujna. Nakon osvježenja, za vikend i na moru ponovno dosta toplije, ali uz buru, rijetko gdje i vruće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene