Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poboljšanje vremena

Ipak nas očekuje sunčani vikend? Meteorolozi najavljuju visoke temperature, a imaju i savjet. Ne isključuju ni mogućnost pokojeg pljuska

Sutra će jutro u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano. Vjetar na kopnu slab, na moru slaba do umjerena bura koja će već u prijepodnevnim satima početi okretati na sjeverozapadnjak.

Jutarnja temperatura u nizinama unutrašnjosti od 12 do 16, u gorju niža, ponegdje i jednoznamenkasta, a na moru između 17 i 22.

Danju u središnjim predjelima djelomice do pretežno sunčano i vrlo toplo. Postoji mala vjerojatnost za lokalno jači razvoj oblaka i pokoji kratkotrajni pljusak, većinom u Međimurju i Podravini.

U Slavoniji i Baranji se u drugom dijelu dana očekuje nešto više oblaka, a može biti i lokalnih pljuskova s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura između 27 i 29.

U Gorskom kotaru i Lici, ali i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i uglavnom suho. Pod Velebitom će i tijekom dana biti slabe bure, drugdje će zapuhati sjeverozapadnjak. Na moru temperatura između 27 i 30, u gorju samo koji stupanj manje.

U Dalmaciji sunčano, ponegdje uz malu naoblaku. Puhat će sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Temperatura ostaje visoka, između 28 i 32.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet bujice VIDEO Novo nevrijeme na području Požege: Na terenu vatrogasci, poplavljeni podrumi, gospodarski objekti...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Nestabilno vrijeme se nastavlja: Meteorologinja otkriva u kojem će dijelovima Hrvatske biti najveće šanse za pljuskove i nevrijeme

U nedjelju promjenljivo, povremeno uz malo kiše ili pokoji izraženiji pljusak s grmljavinom, uglavnom u prvom dijelu dana. Prema večeri se očekuje razvedravanje. Od ponedjeljka pretežno sunčano uz svježija jutra.

Na moru pretežno sunčano, a u nedjelju, uglavnom u Dalmaciji, može biti lokalno jačeg razvoja oblaka i pokojeg pljuska. U noći na ponedjeljak i u ponedjeljak ujutro podno Velebita olujni udari bure, a od ponedjeljka malo niža temperatura.

Pred nama je sunčan i vrlo topao vikend, a ako planirate provoditi vrijeme na otvorenom ne zaboravite na zaštitu od UV zračenja.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene