Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polje visokog tlaka

Prema sredini tjedna sve manje sunca: U nekim dijelovima zemlje očekujte minuse!

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u vremenskoj prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Darija Brzoje.

Dosta je sunca u nedjelju bilo u gotovo cijeloj zemlji, a najviše, očekivano, na Jadranu. Na moru čak nije bilo ni osobito hladno: najugodnije je bilo u Dalmaciji uz 16 ili 17 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana. Sunčano će se na jugu zadržati i u ponedjeljak veći dio dana, dok će u drugim krajevima ipak biti nešto više oblaka, a oblačno će idućih dana najčešće i prevladavati.

Nalazimo se u polju visokog tlaka, tlači nas nešto više od 1020 hPa, no vrlo brzo u ponedjeljak naći ćemo se i na prednjoj strani visinske doline u kojoj nam stiže dosta vlage. U početku tjedna to će se najviše odraziti kroz povećanu naoblaku, no kasnije će biti i oborina. Cijeli tjedan, dakle, prevladavat će više-manje oblačno.

U ponedjeljak ujutro u unutrašnjosti će biti prvo magla i niski razvučeni oblaci iz kojih, prije svega u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj može biti i slabe rosulje. Na sjevernom Jadranu djelomice, na južnom i pretežno sunčano. Puhat će tek slaba do umjerena bura, podno Velebita u noći s pokojim jakim udarom. U Slavoniji će puhati istočni i jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od -2 do 2, a na Jadranu od 6 do 10 stupnjeva, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Stotine tisuća kuna bez veze" Hrpe umjetnog snijega na Crvenom spustu na Sljemenu dok je vani dvadesetak stupnjeva: Stigao je odgovor od Grada

Sredinom dana može biti sunčanih razdoblja, no vrlo brzo poslijepodne sa zapada stižu novi oblaci. U središnjoj Hrvatskoj i u ponedjeljak će biti bez vjetra, no hladno, uz temperaturu od 5 do 8 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji nakon izdizanja magle, bit će djelomice sunčano. Puhat će slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar, a temperatura će biti od 6 do 9 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj bit će umjereno do pretežno oblačno, mjestimice i maglovito. Na sjevernom Jadranu u prvom dijelu dana bit će više sunca, a potom oblačnije, osobito prema večeri. Puhat će slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura u gorju će biti od 3 do 6, a na moru između 11 i 14 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Snijeg u Gorskom kotaru POSEBNA REGULACIJA FOTO/VIDEO Dijelovi Hrvatske zatrpani snijegom: "Normalno je da ga ima u studenom. Ali nismo očekivali baš ovoliko..."

Oblaci će najkasnije stizati u Dalmaciju. Vjerojatno tek navečer, što znači da će veći dio dana ovdje prevladavati sunčano, osobito na krajnjem jugu. Puhat će slab do umjeren istočnjak i jugo. Temperatura će većinom biti između 13 i 16 stupnjeva.

Prema sredini tjedna na kopnu će biti sve oblačnije, uglavnom bez sunca idućih dana ili bez značajnijih sunčanih razdoblja. Vrijeme će biti pravo zimsko, primjereno kraju studenog. Hladno, vjetrovito, povremeno s oborinama, no uglavnom slabima.

U nizinama će padati kiša, u gorju susnježica i snijeg. Ne očekuju se neke velike količine padalina. Puhat će umjeren, u srijedu ponegdje i jak sjeveroistočni vjetar koji će pojačavati osjet hladnoće. Uz sve oto, za iduće dane svakako valja pripremiti dosta toplu odjeću.

Na Jadranu će biti djelomice sunčano uz promjenjivu i sve veću naoblaku. Bit će mjestimice i kiše, no uglavnom vrlo malo. Puhat će umjerena i jaka, od utorka navečer podno Velebita već i olujna bura. Temperatura se neće znatnije mijenjati, bit će malo hladnije, no osjet hladnoće pojačavat će bura.

Više-manje oblačno zadržat će se sve do kraja tjedna, no čini se da će i oborine oko vikenda biti učestalije. Zasad izgleda da će to biti uglavnom povremena kiša i južina.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene