Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bit će i sunca

Nastavlja se postupno zahladnjenje: Bura na Jadranu, a kiša gotovo u cijeloj zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jesen je zakoračila u Hrvatsku. Jutra i večeri su svježije, a danju još uvijek ugodno. Vremensku prognozu donosi Ana Bago Tomac.

U srijedu ujutro će u kopnenim područjima biti mjestimične magle i bit će dosta toplo - u unutrašnjosti između 9 i 14 stupnjeva, a na Jadranu od 17 do 20. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu slaba ili umjerena bura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Od sredine dana oblaka će biti više, najprije u središnjem dijelu. Mogući su i lokalni pljuskovi koji će se kasnije poslijepodne pomicati prema istoku. I u srijedu toplo, ali ipak koji stupanj manje nego danas - bit će oko 23.

I na istoku poslijepodne više oblaka uz mogućnost za vrlo malo kiše ili poneki pljusak. Najviša temperatura između 22 i čak 27 stupnjeva uz slab jugozapadni vjetar.

Prolazno više oblaka bit će poslijepodne i na sjevernom Jadranu, ali bez kiše koja je povremeno moguća samo ovdje u gorskom dijelu i to više u gorskom kotaru nego u Lici. Ostaje i ovdje toplo, sutra 21,22 u gorju, a na Jadranu i do 26.

Na jugu još toplije, osobito ovdje na krajnjem jugu gdje će biti oko 28. Bura će okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak ili jugozapadnjak. U zaleđu poslijepodne prolazno više oblaka, ali ostat će suho.

Zato suho neće biti u četvrtak i to pogotovo u unutrašnjosti. Već u noći sa srijede na četvrtak jače naoblačenje, a kiša će padati i većinu jutra. Od sredine dana razvedravanje pa će do kraja tjedna biti sunčano, ali i osjetno svježije - osobito u četvrtak. Hladnija će biti i jutra zbog čega će često biti i jutarnje magle.

Na Jadranu ostaje sunčano, ali također malo manje toplo. Jedino su u četvrtak mogući lokalni pljuskovi osobito na sjevernom i srednjem dijelu. U četvrtak će još i puhati jaka bura, u podvelebitskom dijelu bit će i olujnih udara.

Sutra još toplo, ali u unutrašnjosti ipak koji stupanj manje, poslijepodne uz više oblaka i rijetko malo kiše. U četvrtak jače naoblačenje i jača kiša, a s tim onda i prolazno zahladnjenje.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene