Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesensko razdoblje

Stigli su nam i minusi: Meteorolozi najavljuju osjetno hladnija jutra, ali i neke promjene za vikend

Postupno razvedravanje u srijedu uvelo nas je u jedno lijepo jesensko razdoblje. Doduše, još uvijek je i nekoliko stupnjeva hladnije nego je to u ovom dijelu godine uobičajeno, čak je na najvišim vrhovima ponovno bilo slabog snijega. Zabilježen je na Zavižanu.

Ono što nas očekuje idućih dana, prvo je više sunca, potom bit će i barem mrvicu toplije vrijeme, ako ne ništa, onda barem zbog sunca, dok neko znatnije zatopljenje očekujemo u sljedećem tjednu: nije još posve sigurno koliko pa ćemo o tom više pričati za vikend.

U svakom slučaju, stiže nam stabilnije razdoblje, u četvrtak u polju visokog tlaka, a zbog položaja anticiklone nad kopnom i ciklone u Sredozemlju na moru jača bura.

Jutro će još uvijek biti relativno mirno, na kopnu bez vjetra ili uz slab sjeverac pa će ponegdje biti i magle. Obzirom da će biti prilično hladno i vedro, pri tlu je moguć mraz. Na Jadranu u četvrtak sunčano i vjetrovito uz umjerenu i jaku buru s olujnim udarima. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od -1 do 3, da, bilježimo i prve minuse, dok će na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije biti manje hladno uz 7 do 12 stupnjeva. Ali uz buru.

Poslijepodne, u središnjoj Hrvatskoj, barem djelomice sunčano. Prema kraju dana na sjeverozapadu više oblaka. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a temperatura će biti oko 12, 13 stupnjeva.

Slično i u Slavoniji i Baranji. Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar sjeverozapadni, temperatura najčešće 11 ili 12 stupnjeva.

I u gorskoj Hrvatskoj također povremeno nešto oblaka, dok će na sjevernom Jadranu prevladavati sunčano. Na moru će puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a temperatura će biti oko 16 stupnjeva. U gorju, ispod 10.

Sunčano će prevladavati i u Dalmaciji. Također uz umjerenu i jaku buru, dok će temperatura biti od 15 do 18 stupnjeva: na jugu se ovih dana ne čini tako svježe kao drugdje, izvijestio je meteorolog Darijo Brzoja u Dnevniku Nove TV.

Prema vikendu, u prvom redu bit će više sunca nego do sad. Stabilno, ovdje u kopnenom dijelu ujutro mjestimice magla, a danju povremeno i uglavnom umjerena, rjeđe povećana naoblaka. Još uvijek ne i jako toplo, dapače ispod prosjeka, temperatura će biti maksimalno 15, no slijedeći tjedan zato izgleda obećavajuće, možda bismo mogli uloviti koji dan i preko 20. No vidjet ćemo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena vremena FOTO Zimska čarolija? Snijeg i led okovali Zavižan: "Prošli tjedan jesen, ovaj tjedan zima"

Pročitajte i ovo Snijeg u Gorskom Kotaru - 4 Vade se lopate VIDEO Pogledajte prvi ovosezonski snijeg u Hrvatskoj: "Ovo nam je dobro upozorenje za dalje"

Na Jadranu 20-ak stupnjeva očekujemo već u petak, osobito lijepo bit će na suncu, iako će često puhati bura. Inače, bure je bilo dosta u ovoj prvoj polovici listopada. A jesen je tek počela, bit će toga još. Za sad, bura slabi u nedjelju. A tko se još želi okupati, temperatura mora je sad već oko 17, 18 na sjevernom i 20-ak stupnjeva uglavnom, na južnom Jadranu pa u svakom slučaju oprezno.
 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene