Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Hrvatska se opet prži na visokim temperaturama: Meteorologinja otkrila kada se očekuje vrhunac toplinskog vala, ali i gdje bi mogla pasti pokoja kap kiše

Bliži se vrhunac najnovijeg toplinskog vala. Meteorologinja Ana Bago Tomac donosi detaljnu vremensku prognozu za predstojeće dane.

Sunčan dan bit će u srijedu, pa i većinu ovog tjedna. Malo nestabilnije vrijeme jedino u Istri i na riječkom području, i to u srijedu, i onda opet slično u subotu kad bi pljuskova moglo biti i u unutrašnjosti. U većini područja cijeli tjedan će biti sunčano, vruće ili vrlo vruće, a tople će biti i noći, osobito na Jadranu.

Toplinski val koji će zahvatiti cijelu zemlju vrhunac će imati u petak, kada će biti 35 ili koji stupanj više za većinu gradova. Na vrijeme kod nas utjecat će polje visokog tlaka zraka, zbog čega će biti sunčano u većini zemlje.

Već od srijede ujutro na jugu zemlje vrlo toplo - i do 27, sunčano i uz slab vjetar. U unutrašnjosti također topla noć, ali najviše do 22. I ondje će biti sunčano, a puhat će slab ili umjeren jugozapadnjak koji će jačati u drugom dijelu dana, kad će biti i jakih udara, osobito u višim predjelima.

U srijedu poslijepodne vruće i sunčano, povremeno uz malu do umjerenu naoblaku, ali i stabilnije nego proteklih dana. Poslijepodne će i pojačati jugozapadni vjetar, osobito u višim predjelima, gdje će biti i umjeren s jakim udarima.

Na istoku zemlje bez promjena - bit će sunčano i vruće, povremeno s malom i umjerenom naoblakom. Najviša temperatura između 34 i 36 stupnjeva.

Sunčano i vruće bit će i u zapadnom dijelu, a u unutrašnjosti Istre i oko Rijeke i u srijedu postoji mogućnost - doduše mala - za poneki grmljavinski pljusak. U gorskom dijelu vruće i vjetrovito, puhat će umjeren jugozapadnjak s jakim udarima.

Pročitajte i ovo Bazeni - 1 OPREZ! Kako kontinentalna Hrvatska nalazi spas u vrućinama? Provjerili smo na koji detalj kupači trebaju pripaziti

Pročitajte i ovo Toplinski val u Sjevernoj Americi - 3 ''Svake godine sve gore'' U Kanadi izmjereno rekordnih 46,6 stupnjeva: ''Ovo je nešto što nitko prije nije vidio!''

Južni dio u srijedu sunčan te i dalje vruć, kao i proteklih dana. Najviša temepratura do 37, a puhat će slab jugozapadni vjetar.

More je toplo, a i sljedećih dana ostaju ove temerpature ili će porasti za stupanj, dva. Zbog sunčanog dana UV indeks će u većini zemlje biti vrlo visok.

Slijede nam vrući i sunčani dani, a najtopliji dan, odnosno vrhunac ovog toplinskog vala bit će petak, kad će prosječna temperatura biti oko 35, ponegdje i malo viša. Kakav pljusak može pasti tek u subotu, i to u zapadnijim predjelima, a iza subote malo će se sniziti temperatura.

Na Jadranu se nastavljaju vrućine i suša. Prosječna temperatura oko 35, a tople će biti i noći - uglavnom između 24 i 27 stupnjeva. Pokoji pljusak moguć je u subotu u Istri.

Slijedi nam novi toplinski val u kojem će sunčano i vrlo vruće biti u cijeloj zemlji. Vrhunac visokih temperatura očekuje se u petak. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene