Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zamjetno toplije

Što nas čeka za vikend? Neki će opet disati na škrge, no ima i iznenađenja

Sutra će u svim krajevima biti sunčano uz ponegdje malu naoblaku i stabilnije nego danas kad je lokalnih pljuskova bilo na zapadu zemlje pa i na sjevernom dijelu Jadrana, vremenska je prognoza koju donosi meteorologinja Ana Bago Tomac.

Vrijeme će sljedećih nekoliko dana biti suho i toplo, temperatura će se popeti i do 35 u nekim područjima, a na Jadranu i dosta vjetrovito - sutra još umjeren jugozapadnjak i jugo, ali sljedećih dana jako pa i s olujnim udarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Sutra ćemo biti pod utjecajem polja visokog tlaka zraka pa će biti stabilnije i sunčanije nego danas. Ujutro će u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano, a jutarnja temperatura slična ili malo viša od današnje. Na Jadranu slab ponegdje samo umjeren burin, a u kopnenom dijelu slab jugozapadnjak.

U središnjoj Hrvatskoj sunčano i koji stupanj toplije nego danas bit će i poslijepodne, a zapuhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar. Sunčano uz malu naoblaku i umjeren jugoistočnjak bit će i u istočnom dijelu unutrašnjosti. Najviša temperatura u Slavoniji bit će 30 ili 31 stupanj.

Sunčano će biti i na Jadranu uz najvišu temperaturu između 30 i 32, a samo koji stupanj manje bit će u gorskom dijelu zemlje. I ovdje će puhati slab ili umjeren jugozapadnjak.

Vruće i sunčano bit će sutra i na jugu uz također umjeren jugozapadni vjetar. Najviša temperatura u Dalmaciji očekuje se u zaleđu, sutra oko 35 stupnjeva.

Temperatura mora je od 22 u Dubrovniku gdje je malo niža zbog bure koja je puhala proteklih dana do 25. UV indeks će sutra u svim krajevima biti vrlo visok.

Na kopnu će se i sljedećih dana nastaviti suho i sunčano, a temperature će polako rasti. Postat će toplije i noću, a vrućem i vrlo vrućem vremenu doprinosit će i jak jugozapadnjak

Na Jadranu se očekuje sunčano, vruće, ali i dosta vjetrovito. Puhat će umjereno do jako jugo, a prolazno će biti i olujnih udara. I ovdje toplije noći i jutra, danju oko 33.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene