Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i dalje vruće

Meteorolozi upozoravaju: Ove dijelove Hrvatske očekuje oluja, jako grmljavinsko nevrijeme i tuča!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhunac toplinskog vala je bio u četvrtak, no to naravno ne znači da od danas više neće biti vruće i sparno, samo ne toliko. Vremensku prognozu donosi meteorologinja Ana Bago Tomac.

Za petak je, što se tiče kopnenih krajeva, najvažnije upozorenje za moguće nevrijeme, ponegdje i jače izraženo s jakim udarima vjetra ili tučom, a najveća vjerojatnost je u sjevernim, središnjim i istočnim područjima unutrašnjosti i to u kasnijim poslijepodnevnim satima ili navečer.

Na vrijeme u većini zemlje utjecat će polje anticiklone i bit će sunčano i stabilno, no poslijepodne sa sjevera će pritjecati hladniji, vlažan zrak zbog čega će biti nestabilno.

Ujutro u cijeloj zemlji vedro ili uz pokoji oblak te vrlo toplo. Najniža temperatura i u unutrašnjosti oko 20 ili malo iznad, a na Jadranu još jedna vrlo topla noć u kojoj se pogotovo na jugu temperatura neće spuštati ispod 24 ili 25 i to samo na kratko.

Poslijepodne će u cijelom ovom području biti sunčano i vruće, ali kasnije će sa sjevera početi pritjecati hladniji, vlažniji i nestabilan zrak što će u kombinaciji s ovim visokim temperaturama dovesti do oluja ili jačeg nevremena - pogotovo u Zagorju, Međimurju, širem zagrebačkom području.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pučani bili protiv Rezolucija koja je izazvala buru: Europski parlament usvojio izvješće Freda Matića o seksualnom i reproduktivnom zdravlju

Pročitajte i ovo Boris Zubić, dežurni dispečer Zavoda za hitnu medicinu Držite se preporuka Zbog nesnosnih vrućina u Osijeku povećan i broj prometnih nesreća: Dispečer sa Hitne objašnjava kako prepoznati toplinski udar

Na istoku također veći dio dana sunčano i vruće, a onda kasnije poslijepodne i navečer također nestabilno uz mogućnost za jače i izraženije grmljavinsko nevrijeme. Temperatura i sutra do 35.

Za razliku od unutrašnjosti u gorskom dijelu i osobito na Jadranu ostaje sunčano i vruće ili vrlo vruće. Poslijepodne će zapuhati umjeren jugozapadni vjetar. I na jugu vrlo vruć i sunčan dan uz umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura do 36 stupnjeva.

More je toplo, osobito na sjevernom i srednjem dijelu gdje je na više postaja izmjereno čak 27 stupnjeva. S ovako vrućim i vedrim danima UV indeks je vrlo visok, a u unutrašnjosti sutra visok.

Ipak malo manje vruće bit će nam za vikend, ali s novim tjednom opet će rasti temperature i to prema 35 stupnjeva. Još u subotu može biti pokojeg pljuska, a onda opet sunčano.

Na Jadranu bez izraženijih promjena ni oko vremena ni oko temperatura. Puhat će uglavnom umjeren sjeverozapadni ili jugozapadni vjetar.

U petak vruće i veći dio dana sunčano, ali kasnije poslijepodne i osobito navečer moguće je grmljavinsko nevrijeme, ponegdje i izraženije i to u središnjim i istočnim područjima.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene