Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

snažno nevrijeme

VIDEO Spektakularni prizori: Pogledajte snimke munja koje su parale nebo nad Zagrebom

Aktualno Galerija +0 Nevrijeme u Zagrebu Galerija 1/1 >>
Jako nevrijeme, kako se i najavljivalo, pogodilo je Zagreb. Udar groma izazvao je požar na razvodnoj kutiji u Demerju pa su zagrebački vatrogasci izašli na intervenciju. Uz to, uklanjajuli su i srušena stabla po cijelom gradu. No prizori munja na nebu mogu biti i lijep prizor. Sa sigurne udaljenosti.

Čitateljica Matea Dukić Gotal poslala nam je nekoliko snimki na kojima se vide munje koje paraju nebo. Kaže da ih je snimila sa zagrebačkog aerodroma.

"Obožavam oluje i sretna sam kad god imam priliku uhvatiti dobru snimku. Upalila sam slow motion snimanje na mobitelu i čekala. Mogu reći da se čekanje i isplatilo. Pogotovo jer sa aerodromskog tornja imamo prekrasan pogled na cijeli Zagreb", pohvalila se za DNEVNIK.hr.

Jako nevrijeme pogodilo je u petak navečer Zagreb i okolicu. Prognostičari DHMZ-a izdali su upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za Grad Zagreb. ''Na širem gradskom području mogući su izraženiji pljuskovi sa grmljavinom uz prolazno i vrlo jak vjetar. Lokalno može biti i tuče'', upozoravali su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Nevrijeme je izazvalo nelagodu kod dijela građana, a vatrogascima su pune ruke posla.

"Oluja je jako brzo došla. Prvo je počelo jako puhati. Na 17. katu se moglo osjetiti lagano ljuljanje zbog iznimno jakog vjetra. U daljini su se pojavile munje i počelo je jako grmiti", rekao nam je Angelo Virag.

Zagrebački vatrogasci bili su zatrpani intervencijama uklanjanja stabala po cijelom gradu, od Dubrave do Španskog, a u Studentskom naselju srušeno stablo palo je na prilaz zgrade za osobe s invaliditetom i oštetilo ga.

Udar groma u Demerju izazvao je požar na razvodnoj kutiji. Požar je otišlo gasiti osam vatrogasaca u dva vozila, kazali su za DNEVNIK.hr iz JVP Zagreb.

DHMZ je objavio kartu na kojoj je prikazano da se u razdoblju od 21 do 21:30 na području zahvaćenom nevremenom pojavilo 230 munja.

 

Prognoza za petak i vikend

A ima li stabilizacije na vidiku i kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana, u prognozi Ane Bago Tomac.

Večeras na zapadu zemlje počinju pljuskovi, a tijekom noći u većini unutrašnjosti bit će kišovito i oblačno, a prolazno će puhati i jak sjeverni vjetar! Već ujutro posvuda će se razvedriti, ali bit će koji stupanj svježije nego danas. Sunčan dan imat ćemo sutra i u subotu, a onda od nedjelje nastavljamo s novim pljuskovima i promjenjivim vremenom. Bit će i prohladno u odnosu na prosječne temperature za početak lipnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prevrtljivo vrijeme Sprema se nova kiša, naročito u noći na petak. No neće padati u cijeloj zemlji

Hladna fronta će se dosta brzo noćas premještati sa zapada prema istoku preko kopnenog dijela Hrvatske. Promjena vremena bit će brza pa će već ujutro u većini zemlje biti sunčano. Lokalni pljuskovi uz više oblaka još su mogući na istoku zemlje, ali i u gorskom dijelu te ponegdje na sjevernom dijelu Jadrana.

Jak sjeverni vjetar koji će tijekom noći puhati u unutrašnjosti, ujutro će oslabjeti, ali na sjevernom i srednjem Jadranu još veći dio jutra vjetrovito uz jaku buru s olujnim udarima.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će biti uglavnom sunčano i suho, ali uz koji stupanj nižu temperaturu nego danas - bit će između 19 i 21. Na istoku zemlje u drugom dijelu dana također sunčano i stabilno. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura oko 20 stupnjeva

Sunčan dan bit će i u gorskom dijelu. I ovdje malo svježije nakon kiše i pljuskova noćas - 16 do 19. Na Jadranu će oslabjeti bura i zapuhati sjeverozapadnjak i bit će sunčano.

Na jugu se ova promjena neće ni osjetiti. U Dalmaciji ostaje sunčano i toplo, najviša temepratura sutra 26. Puhat će umjeren ili jak sjeverozapadnjak. Na kopnu još u subotu sunčano, a onda od nedjelje opet promjenjivije. U nedjelju pljuskovi uglavnom u gorju, a u ponedjeljak posvuda. Da su temeprature ispod prosjeka za ovo doba godine, svima je već jasno.

Pročitajte i ovo Ana Bago Tomac - 1 ŠAROLIKA TEMPERATURA Čeka li nas sljedećih dana konačno sunčanije i toplije vrijeme? Meteorologinja otkriva u kojem dijelu Hrvatske nećemo trebati kišobrane i jakne

Na Jadranu sunčano u subotu, a onda nedjelja i ponedjeljak nestabilni uz pljuskove i jaku buru. Bit će svježije. Noćas nova kiša koja će do jutra biti dalje od nas, ali ostat će svježije. Sutra i u subotu sunčano, a pljuskovi u nedjelju u gorju, u ponedjeljak posvuda. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene