Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jutarnje magle su svakodnevica

Meteorologinja otkriva: Sunčano i toplo još nekoliko dana, a zatim zahladnjenje i lokalni pljuskovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stabilno, sunčano pa i malo toplije vrijeme bit će nam još u utorak i srijedu. Vremensku prognozu donosi meteorologinja Ana Bago Tomac.

U utorak ujutro i u većini kopnenih krajeva - tako i u unutrašnjosti Istre i dalmatinskom zaleđu bit će prohladno, često i magla, ali nakon toga posvuda je sunčano i suho, za mnoge lijepo jesensko vrijeme. Tako će biti sve do četvrtka, a onda manja promjena vremena, krajem tjedna i kiša, no o tome u idućim prognozama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Slika nije dostupna klimatološka jesen, ali... Hoće li ljeto i dalje trajati? Jutarnja magla na kopnu i pokoji pljusak na jugu, ali još uvijek će biti sunca i topline

U utorak ćemo još biti pod utjecajem ove prostrane anticiklone koja će nam donijeti suho i stabilno vrijeme. Jutro se neće previše razlikovati od onih prethodnih dana- u unutrašnjosti česta magla i niski oblaci i prohladno - u gorju temperatura oko nule, a u ostatku područja koji stupanj više. Što se tiče Jadrana, bura je konačno oslabjela - u noći i ujutro bit će slaba do umjerena, a temperatura između 10 i 15 stupnjeva.

Zato će tijekom dana biti malo toplije nego prethodnih dana i prevladavat će sunčano. Najviša temperatura između 16 i najviše 19 stupnjeva. Temperatura će u danima koji slijede biti još i viša jer će zapuhati južina i na istoku slično - pretežno sunčano, stabilno i također malo toplije. Najviša temperatura 16 ili 17 stupnjeva, a vjetar slab istočni ili jugoistočni.

Iako će veći dio prijepodneva biti magla i niski oblaci, sredinom dana razvedravanje nakon čega će prevladavati sunčano uz 16 do 18 stupnjeva. Na Jadranu vjetar će okrenuti na umjeren sjeverozapadni, uz oblaku i jugozapadni. Najviša temperatura do 21 stupanj.

Na jugu slično - slabljenje bure i okretanje na sjeverozapadnjak ili uz obalu jugozapadnjak. Najviša temperatura između 19 i 23 stupnja. Bit će dakle sunčan i topao jesenski dan.

Stabilno, sunčano nakon jutarnjih magli, ali i malo toplije nastavit će se još u srijedu dok će u četvrtak biti oblačnije. Malo kiše moguće je u gorju, a zapuhat će i jak jugozapadnjak! U petak kiša, a uz sjeverac i manje zahladnjenje.

Na Jadranu u srijedu uglavnom sunčano, ali poslijepodne na sjevernom dijelu naoblačenje. U četvrtak promjenjivo, osobito na sjevernom i srednjem dijelu uz lokalne pljuskove, a u petak posvuda oblačno, kišovito uz izraženije grmljavinske pljuskove.

U utorak i srijedu sunčano i toplije, u unutrašnjosti jutra hladna i maglovita. Od četvrtka oblačno, a krajem tjedna kiša! 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene