Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme očekuje? Meteorolog otkriva kad bismo mogli vidjeti prve naznake sunca

Atmosfera se nije još stabilizirala pa je tako pred nama još malo kiše i pljuskova. Više o vremenu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

U srijedu prijepodne bit će pretežno oblačno. U Dalmaciji jače izraženi pljuskovi osobito na sjevernom dijelu. Drugdje znatno manje, ponajviše na sjevernojadranskim otocima, u Lici te duž rijeke Save. Na kopnu lokalno magla. U unutrašnjosti će vjetar slab, a na obali umjeren. U Dalmaciji će jugo, a na sjeveru bura. Jutro na kopnu hladno - s temperaturom oko nule, a na Jadranu ugodnije, oko 11 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti većinom oblačno. Moguće je i malo kiše, ali uglavnom u južnim krajevima, tamo je veća vjerojatnost za nju oko Karlovca, Siska i Kutine. Dok na sjeveru može biti i kraćih sunčanih razdoblja. Vjetar slab, sjeveroistočni, a temperatura do 5, 6 stupnjeva, tako da će biti osjetno svježije.

I u Slavoniji dosta oblaka, pretežno do potpuno oblačno. Malo sunca moguće je duž Podravine, dok je kiša najizglednija duž Posavine te u Srijemu, no neće pasti veće količine. Puhat će slab sjeveroistočnjak, uz temperaturu do 5, 6 stupnjeva.

Umjereno oblačno u Istri i na Kvarneru. Bit će i sunčanih razdoblja, osobito u Istri, a malo lokalne kiše moguće je prema jugu, na Lošinju, Cresu i Rabu. Puhat će slaba do umjerena bura, a temperatura će biti oko 13. U gorskoj Hrvatskoj pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom – koja će češća biti u Lici. Vjetar slab, a najviša temperatura između 3 i 7.

U Dalmaciji promjenjivo do pretežno oblačno s kišom i pljuskovima koji lokalno ponovno mogu biti izraženiji, u poslijepodnevnim satima osobito na srednjem dijelu. Puhat će umjereno jugo, samo na srednjem dijelu prolazno umjerena do jaka bura i tramontana. Maksimalna temperatura oko 15 stupnjeva.

Idućih dana na kopnu oblačno, povremeno s kišom. Više će je biti u petak i subotu, a manje i rjeđe u četvrtak, no tad prolazno može pasti i malo susnježice na sjeverozapadu. Vjetar će biti većinom slab, a temperatura u blagom porastu, u četvrtak će biti 2 do 6, a u subotu 5 do 10 stupnjeva.

I na obali u četvrtak, petak i subotu većinom oblačno, često uz kišu i jugo. U petak i subotu će pasti obilnija količina, lokalno je moguće i više od 100 litara po četvornom metru. U četvrtak će na sjeveru biti još malo bure, a onda od petka posvuda jugo, u jačanju na olujno. Jutarnja temperatura će malo rasti, a dnevna će uglavnom biti 15, 16 Celzijevih stupnjeva.

Prosinac nastavlja u oblačnom i kišovitom tonu. I u nedjelju će vrlo vjerojatno biti tako. Nekakva djelomična stabilizacija nazire se tek idući tjedan. Dugoročna prognoza je i dalje uporna u izračunima da će ove godine biti kišovitije i oblačnije nego inače. Malo sunca - tek idući tjedan.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene