Obavijesti Video Pretražite Navigacija
moguć mraz

Vremenske bitke kratko traju, ali nisu ugodne: Očekuje nas još jedan temperaturni šok

Trg kralja Tomislava (Foto: Dnevnik.hr)
Trg kralja Tomislava (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Trg kralja Tomislava (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ponedjeljak je u cijeloj zemlji obilježilo oblačno, vjetrovito i puno hladnije vrijeme. Ova promjena je bila nagla pogotovo s obzirom na sunčane i tople dane vikenda koji je iza nas.

Uz kišu padao je i snijeg, naravno u Gorskom kotaru i Lici. Povremeno i u nizinskim gradovima kao što su Karlovac i Krapina. Najveći je bio ipak temperaturni šok. U Zagrebu nedjeljna temperatura je bila 20 stupnjeva, a u utorak samo 5 stupnjeva sredinom dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Jutro u utorak biti će oblačno u cijeloj zemlji, a povremeno će padati i kiša dok će u gorskim područjima padati slab snijeg. Probleme će stvarati bura koja će se tijekom noći i u utorak u prvom dijelu dana pojačati do olujnih udara na sjevernom i srednjem dijelu, dok će na jugu i dalje puhati jako jugo.

Na južnom Jadranu će padati jaka kiša i grmljavinski pljuskovi.

Poslijepodne će kiša prestati, ali veći dio dana će i dalje biti oblačno. Tek kasnije poslijepodne doživjeti ćemo kidanje naoblake i razvedravanje, najprije u sjevernim dijelovima. Najviša temepratura će biti od 8 do najviše 10 stupnjeva.

Na istoku će biti oblačno, suho i vjetrovito. Puhati će umjeren do jak sjeverac zbog kojeg će se temperature između 9 i 11 stupnjeva činiti i niže.

Na Jadranu će biti osobito vjetrovtio, a zbog toga i hladno. Bura će u podvelebitskom dijelu biti olujna. U gorju prevladava hladno vrijeme, 1 do 5 stupnjeva, a padat će povremeno slab snijeg.

U Dalmaciji poslijepodne su moguće grmljavinske oluje i pljuskovi, a jaka bura proširit će se duž cijelog Jadrana. Temperatura će se kretati između 12 i 15 stupnjeva.

Nakon kišnih oblaka i hladnoće polako ćemo se od sredine tjedna vraćati sunčanim i toplijim danima. Jutra će biti dosta hladna, u četvrtak je čak moguć mraz, ali tijekom dana će biti toplije.

Na Jadranu će još u srijedu i četvrtak bura biti jaka i olujna, povremeno s orkanskim udarima nakon čega slijedi smirivanje. Biti će sunčano i suho.

Srijeda je ovaj tjedan prekretnica. U ovom slučaju okrenuti će vrijeme na našu stranu i ponovno dozvati proljeće koje će pratiti topliji dani u ostatku tjedna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene