Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena vremena

Meteorologinja otkriva hoće li se nastaviti pljuskovi i poplave te kad nam se vraća - pravo ljeto

Što se tiče velikih kiša, obilnih pljuskova i mogućih bujica, sada smo mirni neko duže vrijeme - od utorka kreće stabilizacija vremena i opet blagi porast temperature. Što nas očekuje u sljedećim danima doznajemo u Dnevniku Nove TV, u vremenskoj prognozi Ane Bago Tomac.

U noći na utorak i ujutro još će biti vjetrovito, najviše naravno podno Velebita gdje će udari bure biti olujni, no oslabjet će do sredine dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

U utorak puno više sunčanog vremena, bit će i malo toplije, ali temperatura je što se unutrašnjosti tiče, u ponedjeljak i sljedeća dva do tri dana čak i malo niža od prosjeka za sredinu srpnja.

Nakon prolaska ciklone, istočnije se zadržava vlažan zrak, ali tlak zraka je u porastu pa će biti sunčano i stabilno.

Malo kiše moguće je na istoku, a u ostatku zemlje uglavnom sunčano. Može biti kratkotrajne jutarnje magle, uglavnom po kotlinama. Ujutro na Jadranu još jako vjetrovito, puhat će jaka bura s olujnim udarima na većem dijelu obale, ali oslabjet će do sredine dana.

Poslijepodne sunčanije

U utorak poslijepodne sunčanije i malo toplije nego u ponedjeljak, ali poslijepodne na krajnjem zapadu uz slovensku granicu može i u utorak biti lokalnih, kratkotrajnih pljuskova. Temperatura koji stupanj viša nego u ponedjeljak.

Nakon oblačnog i još ponegdje kišovitog jutra, poslijepodne više sunca i na istoku zemlje. Puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar, a temperatura 26 ili 27 stupnjeva.

Sunčanije i u gorskom dijelu gdje će temperatura u utorak biti viša nego u ponedjeljak - između 23 i 26 stupnjeva. Na Jadranu će oslabjeti bura i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Na jugu u utorak povratak ljetnim vrućinama. Bit će i do 33 stupnja, a prevladavat će sunčano. Malo više oblaka pa i pokoji pljusak moguć je na širem dubrovačkom području i to u prvom dijelu dana.

More se nakon bure malo izmiješalo pa su temperature izmjerene u ponedjeljak uglavnom između 23 i 25 stupnjeva.

Za razliku od prethodnih dana, UV indeks u utorak će u većini zemlje biti vrlo visok.

Sunčani i sve topliji dani

Sljedećih dana bit će na kopnu uglavnom sunčano, manje vjetrovito i postupno sve toplije, ali temperature su oko prosjeka ili čak malo ispod pa su zapravo ugodne. Tek za vikend postat će opet vruće.

Na Jadranu također sunčano, ali vruće uz dosta tople i noći. Ujutro će puhati umjeren burin, a danju umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, jak na otocima i otvorenom moru.

Još u noći na utorak i ujutro više oblaka u kopnenim krajevima, a onda razvedravanje. Sunčano i postupno sve toplije bit će nam više manje cijeli tjedan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene