Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija ne reagira

VIDEO Provjerili smo zašto vozači upadaju u rupu u centru Zagreba: ''Čim se odmaknemo na pet minuta...''

Aktualno Galerija Radovi u centru Zagreba - 1 Radovi u centru Zagreba - 1 Foto: DNEVNIK.hr Radovi u centru Zagreba - 2 Radovi u centru Zagreba - 2 Foto: DNEVNIK.hr Radovi u centru Zagreba - 3 Radovi u centru Zagreba - 3 Foto: DNEVNIK.hr Radovi u centru Zagreba - 4 Radovi u centru Zagreba - 4 Foto: DNEVNIK.hr +6 Automobili u prekršaju Galerija 1/11 >>
Nakon što smo izvijestili o nedavnim nezgodama u kojima su vozači upadali u rupu, provjerili smo kakva je zapravo signalizacija na tom mjestu i jesu li vozači krivi.

U centru Zagreba tjedan dana traju radovi na tramvajskoj pruzi na križanju Frankopanske i Ilice. U par dana, nekoliko vozača upalo je u rupu, iako su na tom mjestu označeni radovi.
Jedna osoba, koja je prije dva dana upala u tu rupu, za DNEVNIK.hr tvrdi da je signalizacija na tom mjestu loša.

''Ono što sam ja vidjela je neoznačena rupetina. Vidjela sam da piše nešto za pješake, a za vozila možda ima neki znak. Puno prije rupe. U svakom slučaju, po mom mšljenju rupa nije označena kako treba'', ističe vozačica.

Automobili u prekršaju Radovi u centru Zagreba - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Nedugo nakon nje, upala je i druga osoba. ''Čovjek koji je upao 15 minuta nakon mene s novim Audijem ima puno većih problema. Meni su se probušile dvije gume i oštetila se desna strana vilice koja spaja kotače'', rekla je vozačica.

Iz ZET-a su nam rekli kako su do sada upala tri vozila.

Loša signalizacija ili loši vozači?

U ponedjeljak smo otišli vidjeti jesu li radovi doista loše označeni ili su zapravo krivi vozači. Zatekli smo prometnog redara koji je usmjeravao vozače na određeni pravac. Osim njega, usmjeravanje prometa označeno je i znakovima kraj kojih neki vozači prolaze kao da ne postoje.

Automobili u prekršaju Radovi u centru Zagreba - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Rekao nam je da svakodnevno svjedoče vozačima koji ignoriraju signalizaciju. ''Čim se mi odmaknemo na pet minuta - vozači rade prekršaj, iako je sve dobro označeno'', kazao nam je prometni redar i dodao da je policija zadužena za pisanje kazni.

Samo par minuta nakon razgovora s njim, svjedočili smo vozaču koji je prošao niz oznaka za obavezno skretanje i vozio manje od pola metra iza policije. Nisu ga zaustavili.

Uz njega, deseci vozila su se oglušili na signalizaciju i ugrožavali promet. Par njih je zastalo kod znaka obaveznog skretanja i nakon kratkotrajnog razmišljanja, ipak odlučilo ''obići'' pravila.

Pročitajte i ovo Tragedije na hrvatskim prometnicama - 2 Ovisni o virtualnom Prometni stručnjak o sve češćim prometnim nesrećama: ''Općenito je u društvu stanje neke psihološke krize'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neobična nesreća na Šolti Policajac izbjegavao divlju svinju pa sletio s ceste: ''Brzo voze umjesto da služe za primjer''

U par navrata se moglo vidjeti i kako neki vozači voze unatrag kada primjete tramvaj koji dolazi iz suprotnog smjera.

Automobili u prekršaju Automobil u prekršaju - 5 Foto: DNEVNIK.hr

Razgovarali smo i s radnikom iz Gradskih cesta koji nam je rekao da je svjedočio vozačima koji su upali u rupu. ''Nitko ne gleda signalizaciju, a postavljena je od početka radova'', istaknuo je i dodao da bi sutra, 17. kolovoza radovi trebali biti gotovi.

Poslali smo upit zagrebačkoj policiji, čiji ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo.

 

 

 

 


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene