Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ovo nema veze s kampanjom'

Vladin plan za branitelje - zaštita Ustavnom kategorijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretvaranje branitelja u Ustavnu kategoriju za resornog je ministra i Vladu jedan od prioriteta.

Time, tumačila je premijerka na sjednici Vlade, žele ojačati već postojeće odredbe zakona koje se ne provode, poput dijela o zapošljavanju branitelja. 'Na primjer djece poginulih branitelja zatočenih i nestalih koji se ne poštuje, mi imamo primjere da neke jedinice lokalne samouprave nisu poštivale tu odredbu', izjavila je premijerka Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Zoran Milanović i Andrej Plenković - 2 Šokantna zbivanja Svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda

Vlada želi sve odluke o braniteljima donositi dvotrećinskom većinom. Ima li trenutak ovakve odluke veze s nezadovoljstvom koje je izazvala haška presuda javno nitko ne želi govoriti. 'Sve zemlje posebno skrbe o sudionicima ratova, posebice zemlje koje imaju pobjedničku vojsku, a naši su branitelji pobjednici u Domovinskom ratu', rekao je ministar Tomislav Ivić.

>> Milanović: Ustav nije cijena benzina da se stalno mijenja

>> Kosor: Smatramo da je ustavni zakon o braniteljima dobar prijedlog

No, bez oporbe Vlada to ne može izglasati. Na pitanje poduzima li se ovo radi izbora ministar Ivić je odgovorio da ovo nema veze s kampanjom. Ako je po Zoranu Milanoviću, neće ići. 'Jamčimo svim braniteljima pošten i afirmativan odnos. Ustav nije cijena benzina da se mijenja svaki ponedjeljak. Što ćemo s nezaposlenima, ribarima, poljoprivrednicima, onima koji ne primaju plaću. Hoće svi u ustav? Ovo je neozbiljan prijedlog', rekao je Milanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene