Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada povukla 'rukometni zakon'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada danas je iz procedure povukla Zakon o gradnji građevina namijenjenih održavanju Svjetskog rukometnog prvenstva 2009., kojim se predviđalo ubrzanje procedure izdavanja dozvola i suglasnosti za gradnju sportskih dvorana.

Premijer Ivo Sanader ponovno je za kukavičluk prozvao zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je, kako je rekao, na sastanku u Vladi u studenom prošle godine inicirao donošenje posebnog zakona koji bi ubrzao proceduru za gradnju dvorana, a danas od svega odustaje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Slika nije dostupna Sanader Bandića nazvao kukavicom

"Povlačimo Bandićev zakon iz procedure i sa zebnjom moramo gledati hoće li gradovi uspjeti (organizirati prvenstvo). Vlada će pomoći, ali budući da gradovi iza ovoga nisu stali, posebno inicijator Bandić i njegova stranka koji su se kukavički povukli, zakon povlačimo", rekao je premijer.

Istaknuo je da će Vlada pomoći u organizaciji prvenstva, te je u tom smislu prihvaćen i zaključak, ali i inzistirati da gradovi, koji su dali financijska i druga jamstva da će do početka prvenstva 2009. izgraditi svu potrebnu infrastrukturu, ispune svoju obvezu te da se prvenstvo u siječnju 2009. i održi u Hrvatskoj.

"Povlačimo zakon, ali zbog ugleda Hrvatske u svijetu inzistiramo da gradovi završe radove", dodao je Sanader, naglasivši da dvorane ne gradi Vlada, već gradovi, njih šest (Zagreb, Split, Osijek, Varaždin, Poreč i Zadar).

Povučeni zakon Bandićevim su nazivali i ostali članovi Vlade, tvrdeći da je Vlada, na zahtjev gradova, spomenutim zakonom samo htjela pomoći u organizaciji Svjetskog prvenstva kako bi izgrađena infrastruktura ubuduće mogla služiti građanima.

"Ovo je bila dobra namjera, ali je Bandić, koji je to i inicirao,
odustao, pa Vlada svoj prijedlog povlači", rekao je ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

Ministrica graditeljstva Marina Matulović Dropulić ponovila je da povučeni prijedlog nikoga ne bi sprječavao da se javi na pozivne natječaje za izvođenje radova, a potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor apsurdnima je nazvala komentare da je HDZ spornim zakonom želio namaknuti novac za svoju izbornu kampanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene