Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fondove ćemo koristiti do 2027.

Vlada objasnila zašto se Hrvatska dijeli na dvije regije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić prezentirali su 'Novu statističku klasifikaciju prostornih jedinica RH'.

Vlada je na svom Twitter profilu objavila da je ministar Branko Grčić na predstavljanju nove regionalne podjele naglasio da je do promijene u regionalnoj podjeli došlo jer su ovako manji iznosi dostupnih sredstava, niže stope financiranja te niža razina dozvoljenih potpora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prve reakcije Ministri razočarani Josipovićevom odlukom: 'SDP i Milanović su učinili baš sve za njega' Slika nije dostupna Evo što su sve rekli Ministri pozitivno ocijenili rad Vlade u protekle tri godine

Također je dodao da će sva područja Republike Hrvatske moći koristiti strukturne fondove s najvećim stupnjem povoljnosti do 2027. godine. 

Iz Vlade naglašavaju kako nema potrebe za tonovima koji stižu iz HDSSB-a koji su otvoreno negodovali zbog nove podjele RH. Poručuju kako je ovo najbolje rješenje za sve regije države.

>> Nakon podjele Hrvatske poručio Vladi: 'Zar mislite da smo maloumni?'

Podsjetimo, prema novoj podjeli Hrvatska se dijeli na dvije statističke regije i to na Kontinentalnu i Jadransku Hrvatsku.

Ovu podijelu odobrila je Europska unija na prijedlog Vlade. Grčić je objasnio da će Hrvatska u idućoj godini imati više od 450 milijuna eura strukturnih fondova, a već iduće godine i svake druge godine preko milijun eura iz istih fondova.

>> Što za Hrvatsku znači podjela na Kontinentalnu i Jadransku regiju?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene