Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjaj hrvatske birokracije

Više od godinu dana prošlo je od potresa, a srušena tek druga kuća: ''Mučno. Djeca kao da znaju, kao da si ih s lanca pustio. Oslobode se i viču 'doma!'''

Aktualno Galerija Rušenje kuće koja je stradala u potresu - 1 Rušenje kuće koja je stradala u potresu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rušenje kuće koja je stradala u potresu - 2 Rušenje kuće koja je stradala u potresu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rušenje kuće koja je stradala u potresu - 4 Rušenje kuće koja je stradala u potresu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rušenje kuće koja je stradala u potresu - 3 Galerija 1/4 >>
Zagrebačke financije opterećuje i obnova grada, koja je još u povojima i pokazuje sav "sjaj" spore hrvatske birokracije. Godinu i tri mjeseca od potresa srušena je - tek druga kuća.

Nakon 449 dana od zagrebačkog potresa - ruši se tek druga kuća. Vlasnik Damir Metelko sve prati. Na upit kako se osjeća, vlasnik srušene kuće samo je slegnuo ramenima. ''Vjerojatno kao i svatko drugi koji gleda da mu se kuća ruši'', kazao je.

S druge strane, Kruna Zgombić je uzbuđena. ''Ja sam uzbuđena i drago mi je. Nekako imaš vjeru, krenulo je'', kazala je Zgombić iz Čučerja.

Gospođa Kruna nada se bagerima na svom zemljištu. Ima crvenu naljepnicu u Čučerju. Zahtjev je predala prije tri mjeseca. ''Mučno. Mučno. Jer hiljadu vrata moraš obići, sto puta moraš doći na ista vrata. Pa onda nije tu, nego tamo. Pa daj još neki papir'', opisala je Kruna.

Predano je više od 11 tisuća zahtjeva. No odobreno samo dva posto!
Ministar Darko Horvat nije htio pred kamere. Poručuje - novih 18 rješenja za rušenje je spremno!

Pročitajte i ovo Nadica Sunek - 1 Srušena tek prva kuća Čekali su 446 dana da krene obnova, a gospođi Nadici srušili su kuću u nekoliko sati: ''Emocije su još uvijek prisutne, ali osjećam veliko olakšanje''

Pročitajte i ovo Oštećena zgrada nakon potresa u Zagrebu Regirali na navode Fonda GSKG: "Nije istina da je Grad vlasnik zgrade na Trgu bana Jelačića"

Zagrebački gradonačelnik obećava - neće okrenuti leđa. ''Mi možemo to isprojektirati u par mjeseci, izgraditi u osam mjeseci, što se tiče papirologije to je puno kompleksnije'', pojasnio je Mićo Diklić, operativni koordinator gradilišta.

Vrijeme ne igra ni za obitelj Zgombić. U ovom stanu mogu biti do kraja mjeseca. Osim ako im MORH ne produži ugovor. ''Kad djeca dođu Čučerje, kad dođu u Dubravu. Kao da znaju, kao da si ih s lanca pustio. Oslobode se i viču 'doma!''', kazala je Kruna. 

Više o obnovi pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene