Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprezno po suncu!

Zbog nevremena za dijelove zemlje upaljen meteoalarm, a onda stiže novi toplinski val: Temperature nastavljaju rasti, Hrvatska će se pržiti na 35 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vikend pred nama bit će sunčan i topao, a nakon toga stiže još jedan toplinski val. Za petak je pak za dijelove zemlje izdano žuto upozorenje zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena.

Sunčano i ugodno vrijeme potrajat će još koji dan, ali temperature će nakon vikenda samo rasti.

Sljedećih će dana biti suho, stabilno uz porast temperatura. U nedjelju i ponedjeljak temperatura će se penjati do čak 35 Celzijevih stupnjeva. U većini krajeva bit će neugodno vruće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEKOLIKO ZDRAVSTVENIH SAVJETA HZJZ objavio preporuke kako se možete zaštititi od toplinskog vala: Nosite laganu odjeću, izbjegavajte sunce, hladite prostore...

Prema prognozi DHMZ-a, od ponedjeljka će živa u termometru prelaziti 31 stupanj, a vrhunac vala očekuje se u srijedu, kada će se osječka regija pržiti na 35 stupnjeva.

U nedjelju i ponedjeljak mogući su i lokalni pljuskovi, najviše u Istri, kaže meteorologinja Dnevnika Nove TV Ana Bago Tomac. Zbog grmljavinskog nevremena i za petak je izdano upozorenje DHMZ-a. Žuti meteoalarm aktivan je za središnju i gorsku Hrvatsku. 

Do kraja tjedna očekuje nas sunčano i sve toplije vrijeme. Nedjelja i ponedjeljak bit će vrlo vrući i sparni, a lokalnih pljuskova može biti u Istri i unutrašnjosti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene