Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz ljeta u... ?

Još dva dana i onda nagli "rez": Uživajte u vrućem vikendu jer idući tjedan temperature drastično padaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčano i vruće vrijeme koje nas prati cijeli ovaj tjedan, nastavlja se i za vikend koji će u cijeloj zemlji proći u znaku visokih temperatura i sparine, osobito u kopnenim krajevima.

Na Jadranu vrućini doprinose i dalje vrlo tople noći u kojima se temperatura ne spušta ispod 25, ponegdje i 27 stupnjeva. Ipak, promjena vremena nam je pred vratima i stiže s idućim tjednom.

Pročitajte i ovo Sunce, ilustracija - 1 VREMENSKA PROGNOZA Idućih nekoliko dana uživat ćemo u pravoj jeseni: Bit će sunčano i ugodno, ali ne zadugo – doznajte kad stiže nova promjena Slika nije dostupna KIŠA SE NE PREDAJE U ponedjeljak kratko smirivanje, a onda slijedi još jedno pogoršanje

Subotnje će jutro proći bez većih promjena, bit će sunčano i vrlo toplo, osobito na Jadranu gdje su temperature tijekom noći između 23 i 27 stupnjeva. U kopnenim krajevima može biti i kratkotrajne jutarnje magle. Puhat će slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena bura.

Veći dio dana bit će opet sunčan, vruć i sparan, ali su poslijepodne, osobito oko Papuka i Psunja, mogući i lokalni grmljavinski pljuskovi. Najviša temperatura oko 32 stupnja.

Istok zemlje također poslijepodne sunčan i vruć, a od sredine dana u slavonskom gorju mogući su i lokalni pljuskovi. Najviša temperatura između 31 i 33 stupnjeva.

Pretežno sunčan dan i na Jadranu, uz razvoj dnevne naoblake osobito u Istri gdje postoji mogućnost i za poneki pljusak. Nestabilnije će biti u gorskom dijelu gdje su poslijepodne mogući grmljavinski pljuskovi. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak

Na južnom dijelu Jadrana ostaje sunčano i vruće, a puhat će umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Temperatura od 31 do 35 stupnjeva.

More je toplo i ugodno za kupanje duž cijelog Jadrana, 25 do 27 stupnjeva, a UV indeks će u cijeloj zemlji biti visok.

Još će i nedjelja biti sunčana i vruća, a temperatura uglavnom iznad 30. No, s novim tjednom kreće promjena vremena, pljuskova i grmljavine bit će u zapadnim krajevima u ponedjeljak, a posvuda u utorak kad će zapuhati jak sjeverac, a temperatura će se sniziti za barem 10 stupnjeva.

Na Jadranu vikend vruć i sparan, a onda na sjevermom dijelu u ponedjeljak poslijepodne pljuskovi koji će se u noći na utorak proširiti i na središnji dio. Zapuhat će jaka i olujna bura. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene