Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odustali od snimanja

VIDEO: Zgroženi indijanci čiste zadarsku okolicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijanci su u kanjonima Jesenica kod Zadra došli snimati dokumentarni film, a završili čisteći okoliš. Da priča bude nevjerojatnija, pomažu im kauboji.

Nikad tužnije jutro, rekao nam je Itty, indijanski poglavica. Izlaskom iz šatora očekivao je puno ljepšu Hrvatsku, no pogled na dno kanjona, ponudio je pravo razočarenje. 'Hrvatsku sam drukčije zamišljao. Kad sam ovo ugledao, ostao sam šokiran. Ovo je velik udarac za prirodu. Šteta jer imate prekrasnu zemlju', rekao je Itty.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

>> VIDEO: U špilji otkriveno smetlište

Umjesto snimanja dokumentarca, učlanili se u ekološku udrugu

U ovim kanjonima kod zadarskih Jasenica život je izgubio Winetou, a pripadnici njegova naroda uvijek se rado vraćaju ovamo i umjesto da u miru dovrše snimanje dokumentarca o svojoj povijesti, morali se se učlaniti u ekološku udrugu. Zagađena Hrvatska, ujedinila je povijesno ljute protivnike. 'Velika šteta, ali pomoći ćemo koliko možemo', istaknuo je Itty. Do današnjeg dana izvučeno je preko 10.000 olupina, još toliko ih se nalazi u prirodi.

'Preko 13.000 ih je uslikano, ali ovo je toliko grozno da ne mogu vjerovat da to postoji', rekao nam je Romeo Ibrišević, organizator akcije 'Očistimo Hrvatsku'. Na hrvatskim prometnicama je preko 300 000 neregistriranih automobila. Kako osiguravateljskim društvima ne bi plaćali kazne vlasnici ih se na ovaj način rješavaju. Za kilogram olupine, na otpadu se dobije pedeset lipa. Možda nije neki novac, ali bi izbjegli veliku sramotu pred dragim gostima iz Novog Meksika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene