Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova zapljena droge

VIDEO/FOTO Pas nanjušio 11 kila heroina u automobilu: Albanci pali na granici, ovako su pokušali sakriti pakete

Zaplijena droge
Zaplijena droge Pu dubrovačko-neretvanska
Aktualno Galerija Zaplijena droge - 6 Zaplijena droge - 6 Foto: Pu dubrovačko-neretvanska Zaplijena droge - 4 Zaplijena droge - 4 Foto: Pu dubrovačko-neretvanska Zaplijena droge - 3 Zaplijena droge - 3 Foto: Pu dubrovačko-neretvanska Zaplijena droge - 2 Zaplijena droge - 2 Foto: Pu dubrovačko-neretvanska +2 Zaplijena droge - 1 Galerija 1/7 >>
Nakon osnovne granične kontrole policijski službenici Postaje granične kontrole Gruda posumnjali su na krijumčarenje droge, nakon čega su vozilo i osobe izdvojeni u drugu liniju granične kontrole. Angažiran je službeni pas za detekciju droga Hunt, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge.

Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP-u Karasovići u utorak oko 11:30 pristupilo je osobno vozilo albanskih registracija kojim je upravljao 30-godišnjak, dok se na mjestu suputnika nalazio 44-godišnjak, obojica državljani Albanije.

Nakon osnovne granične kontrole policijski službenici Postaje granične kontrole Gruda profiliranjem putnika u vozilu posumnjali su na krijumčarenje droge, nakon čega su vozilo i osobe izdvojeni u drugu liniju granične kontrole te je angažiran službeni pas za detekciju droga Hunt, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge u središnjem dijelu vozila.

Zaplijena droge Zaplijena droge - 6 (Foto: Pu dubrovačko-neretvanska)

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku izvršena je pretraga vozila, kojom je u prepravljenom prostoru ispod mjenjača brzina i naslona za ruku pronađeno 20 paketa s ukupno 11,035 kg heroina, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska.

Pročitajte i ovo Pali dileri droge u Rovinju - 3 PALE ČETIRI OSOBE Dolijali dileri droge u Rovinju: Policija pronašla heroin, marihuanu, amfetamine, MDMA...

Vozač i suvozač su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su heroin imali namjeru prevesti iz Albanije na zapadnoeuropsko tržište. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama osumnjičeni albanski državljani uz kaznenu su prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte i ovo Droga najjača droga na svijetu 50 puta jači od heroina: Policija zaplijenila količinu dovoljnu da ubije sve Amerikance

Zaplijena droge Zaplijena droge - 3 (Foto: Pu dubrovačko-neretvanska)

To je druga velika zapljena droge policijskih službenika Postaje granične policije Gruda na MCGP-u Karasovići u posljednjih mjesec dana.
Policijski službenici uz suradnju carinskih službenika u autobusu albanskih nacionalnih oznaka 14. prosinca prošle godine pronašli su 5,4 kg heroina i 5,6 kg kokaina, čije je odredište također bilo zapadnoeuropsko tržište.

Tom posljednjom zapljenom količina heroina koju je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaplijenila u posljednje dvije godine popela se na 240 kg.

Heroin je jedna od najsmrtonosnijih droga, koja nema izražen miris, što otežava njegovu detekciju, čime je ova zapljena još značajnija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene