Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uči od svog uzora - u svemu

VIDEO: Bandić poučio Sabu kako se presijeca vrpca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb i Vukovar uskoro i službeno postaju gradovi - prijatelji. Rezultat je to osobnog i stranačkog prijateljstva dvojice gradonačelnika, Milana Bandića i Željka Sabe. Iskusni Bandić stigao je danas u Vukovar kako bi osobno svojim savjetima pomogao novoizabranom kolegi.

Lekcija broj jedan - presijecanje vrpce. Nije to loše učinio Željko Sabo. No, može i bolje. Da bi učenik što bolje savladao lekciju, najbolje je gradivo demonstrirati, što je Bandić i učinio. 'Još malo pa stavi gore...Evo ga, tu ostavi jedan. Gadži daj jedan', poučio je Bandić Sabu. Lekcija broj dva - odijevanje. Svaka sličnost je namjerna. Lekcija broj tri - savjet kako upravljati gradom. 'Ljudi honoriraju rad, znoj, suze baš ne toliko, ali znoj i rad. Na njemu je velika odgovornost', kaže zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva"

Mali Vukovarci na ljetovanje, Zagreb sponzor 

Učenik je brzo savladao lekcije. Već sada bolje barata škarama, obukao je slično odijelo, a i bit će nekakve koristi od ovog sastanka. 'Ja i gradonačelnik smo se već dogovorili na ovom susretu da će 250 malih Vukovaraca ići na ljetovanje, a da će Grad Zagreb biti sponzor', kaže vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. Najbogatiji hrvatski grad pomaže najsiromašnijem. 'To nije onoliko koliko je Vukovar dao za Hrvatsku. Ja sam sretan, ako možemo i to malo demonstrirati i tako će biti dok ja budem gradonačelnik Zagreba', rekao je Bandić.

Sprema li se Bandić za mjesto 'gradonačelnika' Hrvatske?

Presijecanje vrpci, pomaganje gradovima diljem Hrvatske - sprema li se to Bandić u utrku za 'gradonačelnika' Hrvatske? Na to pitanje, od inače pričljivog i mentorski raspoloženog Bandića, danas nismo uspjeli dobiti odgovor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene