Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Kupio je preko agencije

Viceguverner priznao koliko je platio kvadrat vile: "Podatak koji navodite jest ispravan"

Prvo se otkrilo da je viceguverner kupio vilu preko jedne od agencija za naplatu potraživanja. Iz HNB-a su tada pojašnjavali kako Šubićev posao nema dodirnih točaka s odobrenjem prodaje dugova agencijama.

Zatim se otkrilo i kako je vilu u Zagrebu krajem prošle godine kupio po cijeni od 230 eura po kvadratu, što je daleko manje od tržišne cijene.

Pročitajte i ovo Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski agencija ima zabranu Talijani objavili da je Zelenski vilu u Toskani iznajmio Rusima: "Do rata nismo ni znali da je njegova..." Slika nije dostupna bjegunci od pravosuđa FOTO Mamići u okolici Ljubuškog grade vilu, pogledajte kako izgleda

Viceguverner Roman Šubić za Dnevnik Nove TV priznao je da je riječ o navedenom iznosu, ali je dodao kako u tom poslu nema ništa sporno.

"Informacija o prodaji potraživanja bila je javno dostupna, čime je omogućeno svim zainteresiranima ravnopravno iskazivanje interesa za kupnju, a ugovor o ustupu i prijenosu tražbine odnosno sklapanje ugovora o kupoprodaji nekretnine realizirano je u skladu s važećim propisima. Stoga u procesu kupoprodaje spomenute nekretnine ne može biti govora ni o nezakonitom postupku, niti o sukobu interesa", navodi.

Ponovio je kako je informaciju o prodaji vile vidio u oglasniku te putem javne dražbe Općinskog građanskog suda.

"Nakon dvaju neuspjelih postupaka prodaje nekretnine na javnoj dražbi po prodajnim cijenama definiranima zakonom, a što je utjecalo na njenu konačnu cijenu, svoj interes za stjecanje predmetne nekretnine izrazio sam u pismu namjere upućenom agenciji koja je prodavala potraživanje, a potom sam ga realizirao sklapanjem Ugovora o kupoprodaji nekretnine s prethodnim vlasnikom nekretnine.

Podatak o kupoprodajnoj cijeni nekretnine koji navodite jest ispravan i odgovara ukupnoj površini od 1.077 m2, što uključuje kuću sa okućnicom, kako je upisano u imovinskoj kartici dostavljenoj Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa", zaključuje. 

Index je u posjedu ugovora u kojem stoji da je Šubić vilu ukupno platio malo manje od 1,9 milijuna kuna. U imovinskoj kartici napisao je kako vila vrijedi 3,05 milijuna kuna. 

Vila je na dražbu dospjela nakon što jedna zagrebačka poduzetnička obitelj nije mogla otplaćivati kredit, a banka je dug prodala agenciji. Iako HNB odobrava prodaju plasmana građana agencijama i ima uvid u njih, iz središnje banke ističu kako viceguverner ne raspolaže podacima o pojedinačnim kreditnim obvezama potrošača niti o njihovoj mogućoj prodaji

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene