Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bili pred gašenjem

Preimenovali nogometni klub u NK Graševina, pa vinom počeli privlačiti igrače

HNK Graševina (Foto: Dnevnik.hr) - 4
HNK Graševina (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija HNK Graševina (Foto: Dnevnik.hr) - 2 HNK Graševina (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr HNK Graševina (Foto: Dnevnik.hr) - 3 HNK Graševina (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr HNK Graševina (Foto: Dnevnik.hr) - 4 HNK Graševina (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 HNK Graševina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Loša krvna slika hrvatskih sela često se prepoznaje po lokalnim nogometnim klubovima, koji zbog iseljavanja gube članove, a zbog slabe ekonomije i sponzore. To se dogodilo i klubu iz Vetova, sve dok ga prije mjesec dana nisu preuzeli tamošnji vinari.

Kad je čaša postala poluprazna, u pomoć su uskočili lokalni vinari. Preimenovali su klub, a NK Graševina počela je privlačiti i donatore i igrače.

''Zadnja situacija je bila grozna. Možda je bilo desetak igrača bilo, a sada imamo preko 20, sve u mjesec dana rada'', rekao je Deni Pavić, predsjednik HNK Graševina Vetovo.

Klub koji je donedavno nosio ime po propaloj tvrtki Kamen, bio je pred gašenjem, no otkako se novim članovima uz iskaznicu daje i klupsko vino, dar lokalnih proizvođača, stadion je opet živnuo.

''Time promoviramo i Graševinu, spajamo sport, privredu, jednu granu privrede, vjerojatno i turizam'', rekao je Branko Jakobović iz udruge Veteri Castra.

Pročitajte i ovo Demografski potop Hrvatske2 (Foto: Dnevnik.hr) U godinu smo izgubili grad veličine poreča Novi demografski potop: Zabilježen pad broja stanovnika u svim županijama u Hrvatskoj

Pročitajte i ovo Prognoza smanjenja hrvatskog stanovništva (Foto: Dnevnik.hr) Demografska drama Problem o kojem mnogi pričaju, ali malo djeluju: Hrvatska bi po ovome mogla postati neslavni rekorder u cijeloj Uniji

Iako je kraj bogat vinogradima, tvrtki koje su nekad zapošljavale uglavnom više nema, pa su iz požeške kotline mnogi otišli. Mladi ljudi koji su ušli u Vetovski klub, to žele promijeniti.

''Da malo podignemo ovaj naš kraj, želimo ostati živjeti u Slavoniji'', kaže Deni.

Klupska čaša tako postaje polupuna, no još puno treba napraviti da to počne vrijediti i za slavonska sela.

''Početkom 2018. godine donijeli smo program poticanja gospodarstva koji se sastoji od sedam mjera. istaknuo bih dvije. To je da sa 30.000 kuna podržavamo svaki novi obrt, OPG, tvrtku s područja grada Kutjeva. Druga mjera je da sufinanciramo doprinose za svakog novozaposlenog s područja grada Kutjeva do iznosa od 1.500 kuna'', rekao je gradonačelnik Josip Budimir.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene