Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privođenja u HR i BiH

Velika akcija u Dubrovniku: Duge cijevi na ulicama 'razbijaju' narko hobotnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akciju na području Dubrovnika provodi dubrovačka policija u suradnji s USKOK-om.

U Dubrovniku je u četvrtak ujutro razbijena skupina koja se duže vrijeme bavila nabavom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, doznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Međunarodnu akciju suzbijanja trgovine narkoticima policija provodi u suradnji s Uskokom, a prema prvim informacijama članovi osumnjičene skupine drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine te preprodavali na dubrovačkom području.

Policija je uhitila šest muškaraca i jednu ženu, nakon pretrage više kafića, stanova, brodova.

 FOTO - POLICIJA U AKCIJI: Duge cijevi u Sisku, lovili naoružanog pljačkaša

Dubrovačka policija službeno je potvrdila tek da u sklopu međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima provodi uhićenja.

"Akcija se provodi za kaznena djela u nadležnosti Uskoka", kratko je u telefonskoj izjavi potvrdila zamjenica glasnogovornice dubrovačke policija Andrijana Biskup.

Na cestovnim izlazima iz Dubrovnika građane su jutros dočekali pripadnici MUP-a s "dugim cijevima", a prema pisanju medija duge cijevi uočene su i na ulicama nekih gradova susjednih država.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o nastavku policijske akcije Gladius u kojoj je ranije uhićeno više od 50 osoba iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije, zbog krijumčarenja prvenstveno marihuane koje je u 'prvom valu' 2013. zaplijenjeno gotovo 400 kilograma.

Paralelno je slična akcija provođena i u Bosni i Hercegovini. Sedamnaest osoba od kojih su četvorica policajci, osumnjičeno je za organizirani kriminal i krijumčarenje droge iz te zemlje u Hrvatsku i oni su bili meta akcije privođenja koja je u četvrtak izvedena na području Banje Luke i Trebinja, izjavio je tijekom dana ravnatelj uprave policije MUP-a Republike Srpske Gojko Vasić.

Akcija kodnog naziva 'Maska' provodi se pod nadzorom Tužiteljstva BiH s ciljem dokumentiranja kaznenih djela organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa opojnim drogama i krijumčarenja, stoji u priopćenju.

Policija privodi osobe koje su osumnjičene da su ta kaznena djela u proteklih šest mjeseci počinila u Hrvatskoj na području Dubrovnika te na području Trebinja, Bileće i Berkovića u istočnoj Hercegovini.

Ostojić: Policija dobro radi svoj posao u Dubrovniku

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u četvrtak povodom policijske akcije i uhićenja u Dubrovniku kako je "sigurno da policija dobro radi svoj posao u Dubrovniku, a ako treba mora izvaditi i duge cijevi."

Ostojić je to odgovorio novinarima pred Banskim dvorima na upit zašto se u akciji u Dubrovniku koriste duge cijevi.

U Dubrovniku je u četvrtak ujutro razbijena skupina koja se duže vrijeme bavila nabavom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, doznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom odvjetništvu.

Međunarodnu akciju suzbijanja trgovine narkoticima policija provodi u suradnji s Uskokom, a prema prvim informacijama članovi osumnjičene skupine drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine te preprodavali na dubrovačkom području. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene