Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proljetno vrijeme usred zime

Proljeće je uranilo? Usred zime temperature će se penjati i do 15 stupnjeva

Magla i niski oblaci, kojih je proteklih dana bilo diljem unutrašnjosti, bit će uobičajena pojava i idućih dana. Ali s jugozapadnim strujanjem pred nama su sve topliji dani, a doći ćemo i do 15 stupnjeva u popodnevnim satima diljem zemlje.

Usred zime stiže nam proljetno vrijeme. Donijet će toplinu koja će obuhvatiti cijelu Hrvatsku. Danju će tako u središnjoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano i osjetno toplije. Mjerit će se oko 12 stupnjeva uz slab do umjeren jugozapadnjak koji u gorju može imati jake udare.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija vremenska prognoza Temperatura se znatno penje, meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Na istoku će biti djelomice sunčano uz slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša temperatura u Slavoniji većinom oko 12 stupnjeva.

U gorju će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše koja je izglednija u zapadnim predjelima. Umjeren jugozapadnjak u najvišim predjelima može imati jake i olujne udare. Najviša dnevna temperatura bit će između 7 i 12 stupnjeva.

Na sjevernom Jaranu bit će dosta oblaka, ponegdje i malo kiše, najčešće na riječkom području. Puhat će umjereno jugo i južni vjetar koji će postupno jačati. Temperatura će se kretati između 12 i 14 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka, osobito u unutrašnjosti i na sjeveru, ali uglavnom bez oborina. Uz umjereno jugo temperatura će biti od 12 do 15 stupnjeva.

U nastavku tjedna na kopnu će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a povremeno će pasti malo kiše, uglavnom u Gorskom kotaru i Lici. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i bit će iznadprosječno toplo.

Slično vrijeme očekuje i Jadran. Djelomice sunčano, ali povremena kiša bit će najčešća na sjevernom dijelu. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a i ovdje će temperature biti iznad prosjeka.

Detaljniju prognozu vremena pogledajte u videu priloženom u našoj galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene