Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Leptirić - Najbolji u Hrvatskoj

Vrtić po mjeri suvremenog djeteta: Oni su broj jedan u Hrvatskoj jer rade na poseban način, a sami uzgajaju i hranu za djecu

Aktualno Galerija U Vukovaru najbolji vrtić Republike Hrvatske - 4 U Vukovaru najbolji vrtić Republike Hrvatske - 4 Foto: DNEVNIK.hr U Vukovaru najbolji vrtić Republike Hrvatske - 1 U Vukovaru najbolji vrtić Republike Hrvatske - 1 Foto: DNEVNIK.hr U Vukovaru najbolji vrtić Republike Hrvatske - 2 U Vukovaru najbolji vrtić Republike Hrvatske - 2 Foto: DNEVNIK.hr U Vukovaru najbolji vrtić Republike Hrvatske - 3 U Vukovaru najbolji vrtić Republike Hrvatske - 3 Foto: DNEVNIK.hr +4 U Vukovaru najbolji vrtić Republike Hrvatske - 5 Galerija 1/9 >>
Vukovarski Leptirić najbolji je dječji vrtić u Hrvatskoj. U konkurenciji je bilo 38 prijavljenih vrtića. Provjerili smo što ga čini najboljim te kako treba izgledati vrtić po mjeri suvremenog djeteta.

Stolisnik, kamilica, lipa, sve su sami ubrali i osušili. Imaju i opremu za razvrstavanje otpada. Svašta zdravo raste u ekovrtu i plasteniku najboljeg vrtića u Hrvatskoj, vukovarskog Leptirića. Takvim je proglašen zbog zdravih namirnica, ali i drugih kriterija, a hrana stiže i od lokalnih proizvođača. U projekte su uključeni i roditelji.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

"Radimo zimnicu i sve ono što raste u našem vrtu konzumiramo, od povrća, voća, pa na kraju krajeva i cvijeća, koje zapravo onda darujemo našim roditeljima", objašnjava odgajateljica Marija Tomić.

Snijeg je pao pa gredice miruju, no pripreme za proljeće su u punom jeku. Djeca su presretna. Pletu se tapiserije, uči engleski jezik, pleše balet. Poseban naglasak je na razvrstavanju otpada, a djeca već znaju koji otpad ide u koji koš, ovisno o bojama. Vrtić ima defektologa, zdravstvenog djelatnika, logopeda i psihologa, a odgajatelji se stalno usavršavaju.

Nagrade im znače, kažu, poticaj za još bolje i jače ulaganje u razvoj vrtića. Surađuju s ribolovcima, šumarima, gorskom službom spašavanja, srednjim školama. Sljedeći im je korak izrasti u Razvojni centar.

Više pogledajte u videu priloženom u galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene