Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori sve bliži

Bitka za Zagreb: SDP se dvoumi, a i HDZ kao da miruje. A imaju zajednički cilj - nakon više od 20 godina srušiti Milana Bandića

Zagreb iz zraka - 3
Zagreb iz zraka - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zagreb iz zraka - 3 Zagreb iz zraka - 3 Foto: DNEVNIK.hr Lokalni izbori - Bitka za Zagreb - 1 Lokalni izbori - Bitka za Zagreb - 1 Foto: DNEVNIK.hr Lokalni izbori - Bitka za Zagreb - 3 Lokalni izbori - Bitka za Zagreb - 3 Foto: DNEVNIK.hr Lokalni izbori - Bitka za Zagreb - 4 Lokalni izbori - Bitka za Zagreb - 4 Foto: DNEVNIK.hr +7 Damir Vanđelić Galerija 1/12 >>
Zakuhava se pretkampanja za lokalne izbore. Imena kandidata polako se zrcale. No odabir kandidata svugdje ide lakše nego u Zagrebu.

U SDP-u traju pripreme za lokalne izbore. Dogovaraju se kandidati za utrku. Ali još nisu donijeli odluku hoće li Tomislav Tomašević biti i njihov kandidat za Zagreb. "Stavljamo svoj ego na stranu i da nam je fokus ono što je najbolje za građane Zagreba. Onaj način izlaska na izbore koji će osigurati pobjedu na tim izborima i promjenu ove korumpirane, loše vlasti je za nas dobar", izjavio je predsjednik stranke Peđa Grbin.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

A predsjednik platforme Možemo! Tomislav Tomašević ističe kako je ključno mobilizirati što više birača da izađu na izbore. "I u prvom i u drugom krugu. To je jedan od razloga zašto se ankete i rade. Da se vidi što birači stranaka žele vezano za koalicije. Nekad možete u koaliciji više izgubit nego dobit", nastavio je.

MOST ne čeka druge. Uz kuhano vino, Zvonimir Troskot već je u pretkampanji. Jučerašnje jutro je proveo u Sesvetskom Kraljevcu. Krenuti prije svih - prednost ili mana? "Definitivno prednost jer je ovo dio jedne dobro promišljene strategije koju imamo još od parlamentarnih izbora", objasnio nam je Troskot.

A upravo je on taj oko kojeg bi se trebala okupiti desnica. Domovinski pokret nada se dogovoru. Ali ne vole ucjene. A s druge strane svjesni su, kažu, da treba provjetriti dugogodišnje utvrde. "Ja sam pecaroš, volim ići lovit ribu, pa onda te stajaće vode znaju nakon nekog vremena, ako nema protočnosti, znaju nekada malo zaudarati. Kod nas to zaudara uglavnom na tri K. Na korupciju, klijentelizam i kriminal", tvrdi Miroslav Škoro.

I dok svi suzbijaju redove, HDZ ostavlja dojam kao da miruje. Kandidata za Zagreb, tvrdi šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman reći će nakon Nove godine. "Zagrebački HDZ nimalo ne spava. Zagrebački HDZ se itekako priprema za lokalne izbore. I zagrebački HDZ će pobijediti na lokalnim izborima“, govori.

Ime koje se spominje je Damir Vanđelić. A evo što kaže kolike su šanse da krene u utrku. "Pa citirat ću svoju suprugu, pet posto su šanse da idem u utrku", poručio nam je uz smijeh. Svima je cilj rušiti Milana Bandića, čovjeka koji je na čelu Zagreba više od dvadeset godina.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene