Obavijesti Video Pretražite Navigacija
afera janaf

Andrija Jarak: "Govori se da je još petero uhićenih spremno na priznanje u zamjenu za slobodu"

Nastavlja se istraga u aferi Janaf. USKOK je izvijestio da je donio rješenje o proširenju istrage protiv dvojice okrivljenih - Dragana Kovačevića i još jedne osobe čiji identitet nisu otkrili.

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak izvjestio je za što se dodatno tereti Kovačević.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak

"Zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pranja novca i poticanja na kazneno djelo pranje novca.

USKOK sumnja da je Kovačević u razdoblju od 16. do 29. rujna 2020. nakon što je saznao da se priprema njegovo uhićenje te pretraga nekretnina odnosno pokretnina kojima se koristi, 'u cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine koju je pribavio počinjenjem kaznenog djela' od svojeg prijatelja zatražio da primi i sakrije 2.593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka", kazao je Jarak.

Pristao na sakrivanje novca od kazneog djela

"Novi osumnjičenik na to je pristao iako je znao da ta gotovina potječe od kaznenog djela. U daljnjem tijeku istrage pokušat će se ustanoviti zašto je toliku količinu gotovine Kovacević skrivao okolo umjesto da je drži na bankovnom računu.

Odvjetnici Dragana Kovačevića kažu da još nisu dobili rješenje o proširenju istrage, te da ga nije dobio ni Kovačević kojeg su danas posjetili u zatvoru. Dragan Kovačević nije ispitan, a s obzirom na to da je u zatvoru, nema nikakve žurbe", dodao je Jarak.

Novi osumnjičeni ispitan i pušten

"Sudeći po USKOK-ovom priopćenju, osumnjičeni je ispitan na ove okolnosti i pušten. Da se zaključiti iz činjenice da nisu zatražili određivanje istražnog zatvora, a u takvim situacijama osoba u pravilu prizna inkriminaciju i zbog toga se i ne traži istražni zatvor.

Od 13 uhićenih u velikoj akciji Janaf, jedna osoba je zbog zdravstvenih razloga puštena odmah, troje njih izašlo je iz zatvora u Remetincu. Oni su priznali kazneno djelo u zamjenu za slobodu, a spominje se da će to uraditi još petero uhićenih", izvjestio je Jarak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene