Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele strože kazne

USKOK podnio žalbu na presudu kojom je Čehok progašen krivim zbog pogodovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je podnio žalbu na presudu koja je između ostalih, i Ivana Čehoka proglasila krivim za zlouporabu položaja i ovlasti, a Tomislava Kezelja i Hrvoja Vojvoda nije. Žalbom žele da Vrhovni sud preinači presudu i izrekne strože kazne.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Slika nije dostupna ''pogrešno utvrđene činjenice'' Afera štandovi: USKOK se žalio na oslobađajuću presudu Bandiću i suradnicima

"USKOK je podnio žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom su Ivan Čehok, Davor Patafta, Narcisa Huljev i trgovačka društva T7 Vis i Winair proglašeni krivim, a Tomislav Kezelj, Hrvoje Vojvoda i trgovačko društvo T7 Grupa oslobođeni zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. (21. 2. 2019.)

Žalba je podnesena zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka (članak 467. točka 1. u vezi članka 468. stavak 1. točka 11. Zakona o kaznenom postupku) budući da USKOK smatra kako prvostupanjski sud u presudi nije naveo razloge o odlučnim činjenicama te da su razlozi o odlučnim činjenicama potpuno nejasni i u znatnoj mjeri proturječni.

Nadalje, žalba je podnesena i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja (članak 467. točka 3. u vezi članka 470. Zakona o kaznenom postupku) te odluke o kaznama (članak 467. točka 4. u vezi članka 471. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku).

USKOK je Vrhovnom sudu Republike Hrvatske predložio da uvaži žalbu, preinači pobijanu presudu, odnosno da djelomično ukine presudu u oslobađajućem dijelu te da preinači presudu u dijelu osporenih odluka o kaznama i okrivljenicima izreče strožu kaznu od one na koju su osuđeni prvostupanjskom presudom", stoji na službenim stranicama USKOK-a. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene