Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neustavna obljetnica

Urnebesan video iz Istočnog Sarajeva: Policajci se spremaju za defile, ovaj lovi svoju kapu

Policajac u Sarajevu
Policajac u Sarajevu Foto: N1 BiH/Screenshot
Jak vjetar jednom je policajcu u Istočnom Sarajevu odnio kapu s glave, a on se borio da je uhvati.

Dio pripadnika MUP-a Republike Srpske boravi u Istočnom Sarajevu, gdje će se održati defile povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik posebni izaslanik britanskog premijera Još jedno upozorenje Dodiku: "Republika Srpska ne može biti neovisna država, a Srbija bi trebala uvesti sankcije Rusiji" Milorad Dodik Otkazana još jedna rasprava Dodik vrijeđao tužitelje i strance: "Vi niste nikakvi pravnici, već obične ništarije"

Vlasti RS-a ovaj datum obilježavaju kao dan entiteta u znak sjećanja na događanja iz 1992. godine kada je proglašena "srpska republika BiH", čime je tadašnje vodstvo Srpske demokratske stranke (SDS) predvođeno Radovanom Karadžićem i uz potporu Beograda pokušalo spriječiti osamostaljenje BiH od tada već krnje SFRJ jer su je već napustile Slovenija i Hrvatska.

Ustavni sud BiH presudama iz 2015. i 2019. godine obilježavanje ovog datuma proglasio je neustavnim jer znači diskriminaciju Hrvata i Bošnjaka koji žive u RS-u, a od siječnja 1992. bili su izloženi masovnim progonima.

Unatoč toj činjenici vlasti RS predvođene Dodikom uporno inzistiraju na obilježavanju 9. siječnja, a ove godine proslavu neustavnog praznika produljile su na dva dana.

Novinari N1 BiH zabilježili su i jednu komičnu situaciju u Istočnom Sarajevu.

Jak vjetar jednom je policajcu odnio šapku s glave, a on se borio da je uhvati.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene