Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra strana Hrvatske

Upoznajte naše matematičke genijalce!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri brončane, jedna srebrna i jedna zlatna medalja rezultat su naših mladih genijalaca na ovogodišnjoj matematičkoj olimpijadi koja se održala u Argentini.

Domagoj Ćevid, učenik zagrebačke pete gimnazije, točno je riješio 94 posto zahtjevnog olimpijskog ispita i Hrvatskoj donio zlato. Veseo je bio doček za hrvatske matematičke olimpijce. Jedan od najboljih mladih matematičara na svijetu uprao je Domagoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Olimpijada u Hong Kongu PONOS HRVATSKE U jakoj konkurenciji naši matematičari osvojili pet medalja Slika nije dostupna Pet medalja Naši mladi matematičari briljirali na Europskom matematičkom kupu

'Naravno da je super osjećaj i jako sam sretan zbog toga i sretan sam da se trud isplatio', rekao je Domagoj. 'Ja sam jako ponosna, nije to mala stvar imati tako uspješnog sina. Nema tajne, to je sve njegov uspjeh, njegovo zalaganje, njegov rad. Puno je rada u to uložio i puno truda', ispričala je Domagojeva majka.

>> Hrvatski gimnazijalac osvojio zlato na matematičkoj olimpijadi!

Vlatka Vazdar, jedina djevojka u reprezentaciji i Matija Milišić osvojili su bronce. 'Puno mi znači, dosta sam radila za to i ne znam, lijepo je imati neku potvrdu', rekla je Vlatka Vazdar.

'Osvojio sam brončanu medalju kao i prošle godine, čime sam potvrdio prošlogodišnji rezultat', rekao je Matija Milišić.

Matiji Buciću za zlato je nedostajalo samo tri boda, ali ne žali se. 'Malo sam zeznuo neke stvari i eto, da je bilo sreće malo više, bilo bi bolje, ali eto. Idem studirati na Cambridge, matematiku', kazao je Matija Bucić. Svi naši reprezentativci ponosni su na svoj uspjeh, ali i uspjeh cijele reprezentacije.

'Mislim da je cijela ekipa generalno zadovoljna, kao država smo ostvarili jako dobar rezultat, najbolji u posljednjih petnaest godina. Imamo i prvo zlato u povijesti koje je osvojio Domagoj, čovjeku treba čestitati, stvarno je ogroman kapacitet', kaže Borna Vukorepa. Mladim matematičkim genijalcima može se samo poželjeti da uspjehe nastave nizati i dalje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene