Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narančasti meteoalarm

Orkanska bura odnijela limeni krov na kolodvoru: Upozorenje na leteće krhotine i visoke valove

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Duž obale puše orkanska bura koja nastavlja stvarati probleme, a za gotovo cijelo područje upaljen je narančasti meteoalarm.

Upaljen je narančasti meteoalarm za gotovo sve priobalne regije, uz snažne nalete vjetra i do 100 km na sat. U ponedjeljak su u "narančastom" dubrovačka regija, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te sjeverna, srednja i južna Dalmacija, objavio je DHMZ.

Ravnateljstvo civilne zaštite javlja kako je Županijski centar 112 Dubrovnik tijekom protekle večeri i noći zaprimio gotovo 30 dojava o srušenim stablima, stupovima telefona i stupovima javne rasvjete, metalnim ogradama s gradilišta i ostalim predmetima koji padaju na prometnice.

Dubrovački vatrogasci u ponedjeljak su do 12 sati imali 12 intervencija uklanjanja grana i stabala, jednog telefonskog stupa i dvije nadstrešnice. Na intervencijama je ukupno sudjelovalo 30 vatrogasaca s 14 vozila.

Pročitajte i ovo Munje u Turskoj ČUDESNI BLJESKOVI VIDEO Neobičan prizor na nebu u Turskoj tijekom potresa: Ni znanstvenici ne znaju točan odgovor

Jak vjetar odnio je i limeni krov nadstrešnice na autobusnom kolodvoru, a nadležne službe rade na sanaciji štete.

Orkanska bura već dva dana stvara velike probleme na širem dubrovačkom području.

 

Bura sve jača

Državni hidrometeorološki zavod upozorio je na vrlo jaku buru, koja će u ponedjeljak navečer ponovno jačati uz udare vjetra i do 100 km/h, a na dubrovačkom području uz orkanske udare bure i do 130 km/h.

Građane se upozorava na iščupana stabla, polomljene grane i leteće krhotine, uz prekid prometa i opskrbe električnom energijom, kao i na lokalno visoke valove, te se pomorcima preporučuje da potraže sigurnu luku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene