Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak suđenja

Dugo ga molila: Unuk pomogao baki u samoubojstvu, dao joj solnu kiselinu u bočici i ''ne smatra se krivim''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baka je 27. studenoga 2017. popila izmućkani unukov koktel te u teškom stanju završila u KBC- Rebro, gdje je potom i preminula.

Deanu Š. (45), Slovencu sa zagrebačkom adresom uskoro slijedi Općinski sud u Zagrebu jer je svojoj baki pomogao da počini samoubojstvo. Kupio joj je solnu kiselinu marke Meteor koju je zatim prelio u bočicu s natpisom Aethanolum dilutum te je stavio na dno ormara. Znao je, kako se potom otkrilo, da je njegovoj baki dosta života u depresiji u koju je pala nakon gubitka sina, piše Jutarnji list.

Baka je 27. studenoga 2017. popila izmućkani unukov koktel te u teškom stanju završila u KBC- Rebro, gdje je i preminula. Zadobila je jezive korozivne ozljede jednjaka, želuca, crijeva i jetre, a sumnja je ubrzo bačena na njezina unuka.

''Prisilila me da joj to kupim''

''Odbijao sam joj to kupiti, ali jedan dan sam otišao do trgovine. Kad sam je donio u kuću, baka je išla za mnom i tražila da joj dam da popije. Stavio sam je u ormarić. Ona me prisilila da joj je kupim i iskreno, nisam vjerovao da će to popiti. I ne smatram se krivim. Svima je govorila u kući da će se ubiti'', branio se Dean Š.

Njegova teta V. H. prisjetila se obiteljske tragedije. ''Sestrin sin me je tog 27. studenoga pitao gdje je baka. Bilo mi je čudno što je nema pa sam otišla na balkon i vidjela baku u sjedalici. Tada je ustala i otišla sjesti na fotelju u dnevni boravak. Sestrin sin je nakon toga rekao da je baka popila neki alkohol pa sam otišla na balkon i našla bocu s etiketom alkohol. Zvali smo Hitnu, da bi nešto kasnije toga dana Dean došao kući rekavši mi da je baki u bočicu nalio solnu kiselinu jer ga je zamolila. Bila sam u šoku i odjurila na Rebro te rekla što je popila. Majka je morala na operaciju, brzo je umrla, a Deana sam prijavila policiji. On to nije smio učiniti'', otkrila je V. H.

Zet pokojne, M. H., prisjetio se kako je punica često plakala i pila lijekove za smirenje. Nakon što je pronađena bočica alkohola na balkonu, svi su prvotno mislili da je popila medicinski alkohol. Vijest je šokirala cijelu obitelj.

Smrtonosna mješavina

''Iako je znala govoriti 'sine, ja ću ti brzo otići', nisam mislio da bi se doista mogla ubiti. Sve me to šokiralo. Sjećam se da me toga dana nazvala moja žena i rekla mi da je svoju majku zatekla na balkonu kuće te da je mislila da je popila dosta alkohola. Kad sam kroz pol sata došao kući, tamo je već bila Hitna. Odvezli su ju u bolnicu gdje je umrla. Što se tiče te kiseline, Dean nam je rekao da ju je kupio na njezinu zamolbu'', izjavio je zet koji je sa svojom suprugom skrbio o preminuloj baki. Vještačenje je pokazalo da je u njoj bila mješavina klorovodične kiseline i neutvrđenog sredstva.

Tužiteljstvo je nakon trogodišnje istrage podignulo optužnicu protiv pokojničina unuka te za njega traže sedam mjeseci zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje. Za kazneno djelo sudjelovanja u samoubojstvu moguća je kazna do tri godine zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene