Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon teške bolesti

Umro istaknuti hrvatski psihijatar i dugogodišnji ravnatelj Klinike Vrapče, Vlado Jukić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istaknuti hrvatski psihijatar i dugogodišnji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče prof. dr. sc. dr. med. Vlado Jukić umro je u u nedjelju u Zagrebu nakon teške bolesti u 68. godini, priopćila je Klinika za psihijatriju Vrapče.

Vlado Jukić rođen je u mjestu Osoje u općini Posušje u Bosni i Hercegovini (BiH) 23. lipnja 1951. gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Medicinskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1976.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sumnjiva smrt zviždača Otkrio je opasne tajne velike kompanije: Sada je pronađen mrtav na parkiralištu U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

Tijekom svoga radnog vijeka ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja. Kao osoba iznimno širokih obzora i interesa, u potpunosti je bio predan svome zvanju te je, istaknuto je, utjecao ne samo na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije, nego je svojim radom zadužio i širu društvenu zajednicu.

Vlado Jukić bio je neumoran borac za prava osoba s duševnim smetnjama i pokretač ideje o proglašenju Dana prava osoba s duševnim smetnjama. Navedeno je kako će, uz sva ta postignuća. prof.dr.sc. Vlado Jukić ostati zapamćen kao sigurno najuspješniji i najdugovječniji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče.

"Njegovom smrću završava jedno značajno razdoblje hrvatske psihijatrije u kojoj je profesor Vlado Jukić ostavio neizbrisiv trag", istaknuto je u priopćenju Klinike za pshijatriju Vrapče. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene