Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Čakovcu

Umjesto fiziološke otopine ubrizgale dezinficijens? "Medicinske sestre koje su bile uz preminulog pacijenta do daljnjeg neće raditi"

Tragedija u županijskoj bolnici u Čakovcu. Tijekom rutinskog postupka hemodijalize preminuo je 62-godišnjak zbog zatajenja organa uslijed ubrizgavanja, kako su priopćili iz bolnice, nedopuštenog sredstva. U čakovečku bolnicu ministar Beroš šalje inspekciju.

Izgledno je da je u žili 62-godisnjaka umjesto fiziološke otopine završila medicinska kemikalija za dezinficiranje. Uz pacijenta su, doznajemo, bile dvije medicinske sestre.

Pročitajte i ovo Noćni klub - 2 Ključ u bravu Vlasnik karlovačkog kluba nakon opasnog incidenta za DNEVNIK.hr: "Definitivno zatvaram, ništa nije vrijedno ovoga" Izraelska vojska 650 pacijenata u bolnici Izraelski tenkovi stigli do ulaza u bolnicu: "Životi 36 beba vise o koncu. Tko treba operaciju, sigurno umire"

O tragediji koja se dogodila u čakovečkoj bolnici reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić razgovarao je s predsjednicom Upravnog vijeća bolnice Čakovec dr. sc. Sonjom Tošić Grlač.

Tošić Grlač izrazila je sućut obitelji preminulog pacijenta i kazala da sestre koje su uključene u ovu tragediju više ne rade.

"Do daljnjega neće ni raditi", rekla je.

Upitana kako je moguće da se dogodila takva pogreška, dr. Tošić Grlač kaže kako je dezinficijens u bolnicama uobičajeno sredstvo koje se nalazi na kolicima medicinskih sestara.

"Greška je moguća i, nažalost, ona se i dogodila", kaže.

Objašnjava kako će se profesionalno provesti interni nadzor te su danas uzete izjave sudionika.

"Sve će se analizirati, interna komisija ponovno će razgovarati sa svima i donijeti svoje mišljenje, a onda će doći i inspekcija Ministarstva", rekla je dr. Tošić Grlač.

Napominje kako se sve dogodilo jučer navečer.

"Bolnica je ujutro obavijestila obitelj. Bila je noć, obitelj smo pozvali ujutro, sve smo obavijestili i sve radimo profesionalno. Danas je u bolnici bila policija, Državno odvjetništvo, a njih zanima što se dogodilo i čija je krivnja. Izuzeli su i neku dokumentaciju", kaže dr. Tošić Grlač.

Tijelo 62-godišnjaka prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, gdje bi se trebalo točno utvrditi od čega je pacijent preminuo.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene