Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenja za Ovčaru

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata reagirala na izjave Pupovca: "On nastavlja put po receptu Dobrice Ćosića, 'Srbima je laž u krvi'"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH reagirala je na izjave predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca o uhićenjima za ratne zločine u Ovčari. Pupovac je kazao kako nije rješenje da se "preostali Srbi u Hrvatskoj drže taocima i zečevima za odstrjel", već da se Zagreb i Beograd dogovore i nađu rješenja za problem ratnih zločina.

Iz Udruge specijalne policije kažu kako se ratnim zločinima može baviti samo hrvatsko pravosuđe, a Pupovcu poručuju da svojim izjavama Srbe stavlja u položaj "taoca i zečeva". Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Andrej Plenković komentirao i datum izbora Plenković: "Ostao sam zapanjen što se Kovesi usudila komentirati moju izjavu o EPPO-u" Slika nije dostupna ISPRAVAK Predsjednik Hrvatskog društva za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu reagirao na izjavu predstavnice fizioterapeuta

"Nemoguće nam je ostati ravnodušnima na današnje izjave saborskog zastupnika i predsjednika SDSS-a gosp. Milorada Pupovca.

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH opetovano je upozoravala na ponašanje i izjave gosp. Milorada Pupovca te tražila sazivanje tematske sjednice Hrvatskog sabora. Do danas nije nitko poduzeo korake kako bi se istom stalo na kraj. A on samo nastavlja put po receptu Dobrice Ćosića "Srbima je laž u krvi".

Posljednji njegov istup u Negoslavcima (kako prenosi Nova TV) služi mu kako bi osobe osumnjičene za počinjenje ratnog zločina zaštitio od institucija Republike Hrvatske, izražava sumnju u objektivnost i nepristranost, a nema povjerenja ni u politiku ni u pravosuđe. Nikakvi razgovori Zagreba i Beograda ne mogu niti smiju "rješavati" kaznena djela ratnih zločina, već pravosudne institucije Republike Hrvatske.

Indirektno pokušava izreći da su uhićeni iz Negoslavaca nedužni, stoga im organizira konferenciju za medije, a ujedno buduće osumnjičenike izjednačava s hrvatskim građanima srpske nacionalnosti. Po njemu svi oni strepe od progona, samo pitanje je tko i zašto? Mnogo je njih koji se ne plaše jer nemaju zašto, ostali bi se i trebali bojati ruke pravde.

Ovakve izjave trebaju se onemogućiti jer unose sve veći razdor u život hrvatskog društva. Upravo njegove izjave stavljaju srpsku manjinu u položaj njegovim riječima "taoca i zečeva za odstrjel" te je isti primjer vršenja medijskog pritiska na pravosudne institucije Republike Hrvatske".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene