Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u 20:00 zagreb pali svijeće

Učiteljica djevojčice stradale u potresu: "Bila je dobri duh razreda. Jako sposobna i posebna. Srce mi puca"

Snažan potres u Zagrebu
Snažan potres u Zagrebu PIXSELL/DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Snažan potres u Zagrebu Galerija 1/1 >>
Razoran potres u Zagrebu odnio je jedan mladi život. Od posljedica ozljeda u Klaićevoj bolnici jučer je preminula 15-godišnja djevojčica. Zagreb će se od nje oprostiti večeras u 20 sati paljenjem svijeća.

Zagrebačka osnovna škola Otok u kojoj je 15-godišnjakinja stradala u potresu pohađala prvi razred, na društvenim mrežama je izrazila sućut obitelji te se oprostila od djevojčice, a njezina razredna učiteljica kazala nam je da je bila vedri duh razreda.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan

"Djeca su je spominjala stalno nakon što je otišla. Baš je bila vedri duh razreda. Jako sposobna i vižljasta. Srce mi puca", kazala nam je Adela Grško Miletić i nastavila: "kada je trebalo ići po kredu ili u neki drugi razred po nešto, nju sam slala. Kada smo vježbali plesnu koreografiju za nastup, ona je imala još koju ideju. Kada se netko svađao, ona je okretala na zezanje. Posebna, posebna... ne znam što bih rekla...", ispričala nam je učiteljica Grško Miletić.

Zagrepčani će se večeras u 20 sati ujediniti kako bi odali počast djevojčici koja je tragično preminula od ozljeda dobivenih u snažnom potresu koji je u nedjelju pogodio Zagreb. Građani će se od djevojčice oprostiti paljenjem svijeća njoj u čast.

"Nastavi i dalje plesati i uveseljavati"

Osnovna škola u kojoj je pohađala prvi razred od nje se oprostila objavom na Facebooku: "Prema riječima njezine učiteljice Adele, pamtimo je kao jako spretnu, pametnu i veselu djevojčicu koja je stalno pjevala i plesala. Njezina upečatljiva radosna i živahna energija ostat će zauvijek u mislima njezinih prijatelja iz razreda koji su je jako voljeli i često spominjali i nakon odlaska. Draga naša, nastavi i dalje plesati i uveseljavati neka nova prostranstva... Tvoja OŠ Otok", napisali su na društvenim mrežama.

"Jedan cvijet u raju fali, to si ti"

U ponedjeljak se od 15-godišnjakinje oprostio i Goran Karan koji joj je posvetio pjesmu.

"Za djevojčicu iz Klaićeve bolnice...", napisao je Karan na istoj društvenoj mreži.

"Ima jedno mjesto gdje se blaga kriju. Ima jedno lice, najdraže od sviju. Mirno spavaj dušo mala, čuvam te. Ispod zvijezda nisi sama, ljubim te. Gdje si ti, gdje si ti anđeli traže svi. Jedan cvijet u raju fali, to si ti", stihovi su njegove pjesme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene