Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HOS-ova obljetnica

U Splitu se orio Thompson i "Za dom spremni", Skejo postao vitez: "Predsjednik bi naše svetinje bacio na smetlište"

Aktualno Galerija HOS-ova 9. bojna proslavila 31. obljetnicu - 4 HOS-ova 9. bojna proslavila 31. obljetnicu - 4 Foto: DNEVNIK.hr HOS-ova 9. bojna proslavila 31. obljetnicu - 3 HOS-ova 9. bojna proslavila 31. obljetnicu - 3 Foto: DNEVNIK.hr HOS-ova 9. bojna proslavila 31. obljetnicu - 2 HOS-ova 9. bojna proslavila 31. obljetnicu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 HOS-ova 9. bojna proslavila 31. obljetnicu - 1 Galerija 1/4 >>
U Splitu je jutros 31. obljetnicu slavila 9. bojna HOS-a. Okupila se puna dvorana Doma hrvatske vojske u Lori, a prethodno je služena i misa u obližnjoj crkvi Svetog Ante. I na crkvenoj propovijedi i tijekom događanja u Domu - istican je pozdrav Za dom spremni. Pjevao je i Thompson. Policija u odorama nije bila vidljiva na skupu.

U Domu hrvatske vojske u Lori održana je 31. godišnjica osnivanja 9. bojne HOS -a. Prije događaja održana je i misa na kojoj je svećenik poručio kako se pozdrav Za dom spremni prima od malena. Bivši ratni zapovjednik Marko Skejo proglašen je vitezom. "Neka vas Bog blagoslovi i da vas pozdravim starim hrvatskim pozdravom - Za dom, spremni", poručio je Skejo.

U dvorani je pjevao i Thompson. Osnivanje 9. bojne HOS-a poklapa se i sa sutrašnjim 10. travnja, danom NDH. No u HOS-u godinama ponavljaju da je to sasvim slučajno, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Žale se jer su prošli sva bojišta, a ne daju u Knin i na druga javna okupljanja branitelja zbog njihovih oznaka "Za dom spremni". Kažu da se aboliraju počinitelji ratnih zločina nad Hrvatima.

"Imamo predsjednika države koji bi naše svetinje bacio u neke tamo rupe, na smetlište. Dok su se predsjednik države, Vlade i Sabora skrivali po europskim uredima, mi smo ginuli na ratištu", rekao je Miće Ćuk, nakon čega je uslijedio aplauz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija nije intervenirala Skejo i ove godine u Kninu uzvikivao ''Za dom'': “Hrvatska vojska srpskoj kobri satrala glavu”

Pročitajte i ovo Marija Šestan NESTALI U DOMOVINSKOM RATU Marija traga za svojim sinom već tri desetljeća: ''Svakog jutra se budite s nadom da ćete možda baš toga dana dobiti trag..."

Na obljetnici su dodjeljenje i spomenice obiteljima poginulih. Crna je glavna boja, i odore HOS mladeži su crne s poznatim natpisom. Stigli su i saborski zastupnici - Mario Radić, Zlatko Hasanbegović, Ante Prkačin. Događaj su dolaskom podržali i županija i predstavnici ministarstva branitelja. SDP događaj osuđuje i smatra da HOS ciljano slavi na dan NDH i koketira s ustaštvom.

U dvorani u Lori nije bilo policije u odorama. HOS će i sutra, 10. travnja, otići na svoje spomen obilježje u Splitu.

 

Više o HOS-u pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene