Obavijesti Video Pretražite Navigacija
šef splitske policije za DNEVNIK NOVE TV

Najnoviji detalji dramatične potrage u Splitu: "Želimo danas raščistiti tu situaciju i dovesti mir na ulice"

Opsadno stanje u Splitu i okolici. Traje intenzivna potraga za vozačem koji je noćas, nešto prije jedan sat, pregazio policajca koji ga je pokušao zaustaviti.

Policija na širem splitskom području zaustavlja automobile u potrazi za 29-godišnjakom kojemu je tijekom dana otkriven identitet. 20-godišnji policajac je u bolnici, njegovo stanje je stabilno, ali je i dalje životno ugrožen.

Situaciju u Splitu prati reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan. "Ivan Božić još uvijek nije pronađen", izvijestio je Kaštelan, koji je razgovarao s načelnikom Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodanom Marendićem.

"Potraga je u intenzivnoj fazi. Dakle, već od 00:50, nakon događaja, nakon kaznenog djela pokušaja ubojstva policijskog službenika, pokrenuli smo niz policijskih aktivnosti i obavljamo policijske poslove na terenu. Zapravo, vršimo pregled i pretragu terena. Tražimo osumnjičenog za ovo kazneno djelo", rekao je Marendić.

Rekao je i kako su angažirane sve operativne snage. "Svi rodovi policije su uključeni i želimo danas raščistiti tu situaciju i dovesti mir na ulice", dodao je.

"Sinoć u 00:50 osoba je vozilom naletjela na policijskog službenika. To sigurno nije karakteristika uobičajene svakodnevice na ulicama Splita. Zbog tog razloga mislimo da je osoba opasna. Mi ćemo inzistirati na potrazi, ako treba cijelu noć i cijeli dan i koliko bude trebalo", istaknuo je Marendić.

Pročitajte i ovo Gužve na cesti prema Sinju OPSADNO STANJE U DALMACIJI Drama se nastavlja: Policija potragu proširila na još jednu županiju, otac ima poruku za bjegunca

Pročitajte i ovo Potraga za Ivanom Božićem potraga u splitu FOTO Policija objavila fotografiju mladića za kojeg sumnja da je namjerno pregazio policajca: "Ako uočite Ivana, nemojte mu prilaziti"

Predmet kriminalističkog istraživanja je i raniji dosje mladića za kojim se traga.

"Policijski službenici provode opsežno istraživanje. Toga ste svjedoci i sami. Svi rodovi policije su uključeni. Posebno sam emotivno doživio solidarnost građana prema činjenici da je jedan mladi policajac na početku karijere doživio nešto što će zasigurno obilježiti njegovu karijeru. Vjerujem da će njegovu karijeru obilježiti solidarnost građana koju su pokazali u današnjem danu. I solidarnost osoblja kliničkog bolničkog centra, rukovoditelja i ljudi koji su radili s njim, a i čelnika niza institucija i naših prijatelja i partnera u sigurnosti koji su iskazali podršku policiji, ali prije svega policajcu od kojeg tek očekujemo velike stvari u policijskom poslu", istaknuo je Marendić te dodao da su građani i policijski službenici u suradnji.

"U svakom slučaju ovu ćemo priču pratiti i dalje. Posljednje informacije iz bolnice govore da ozlijeđeni policajac komunicira s liječnicima, što je svakako dobra vijest. Dok se ne pronađe ovaj muškarac, neće biti mirnog sna u Splitu", zaključio je reporter Ivan Kaštelan.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene