Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija USKOK-a

U Splitu uhićeno 12 osoba: Poznato za što su osumnjičeni, među uhićenima i poznati splitski poduzetnik

U velikoj akciji USKOK-a u utorak ujutro u Splitu je uhićeno 12 osoba, među kojima i zaposlenici Gradske uprave. Sumnja se u niz nezakonitosti s izdavanjem građevinskih dozvola.

U akciji USKOK-a u utorak je na splitskom području, prema neslužbenim informacijama, uhićeno 12 osoba, među kojima i troje gradskih zaposlenika zbog niza navodnih nezakonitosti s izdavanjem građevinskih dozvola splitskom poduzetniku. Predmet istrage navodno su malverzacije oko izgradnje hotela na Žnjanu i stambene zgrade na splitskim Mejama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič izvjestio je da uhićene očekuje ispitivanje u USKOK-u u utorak ili najkasnije u srijedu. Nakon toga će biti odlučeno što će biti s njima.

"Na teret im se stavljanje zlouporaba položaja i ovlasti, ali i primanje i davanje mita. Uhićenja su povezana s gradnjom jednog hotela na Žnjanu, ali i jedne zgrade na splitskim Mejama", kazao je Jurič.

Među uhićenima poznati poduzetnik

Među uhićenima su poduzetnici, arhitekti, projektanti i troje djelatnika splitske Gradske uprave.

"Jedno od najzvučnijiih imena uhićenih je Zvonko Kotarac, poznati splitski poduzetnik povezan sa spornim hotelom na Žnjanom, ali i gradnjom više stambenih objekata u Splitu. Njemu se na teret stavlja poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti djelatnika Grada, ali i drugih osoba kako bi time omogućio svoju korist", dodao je Jurič.

Obavljeni su pretresi stanova i poslovnih objekata na više lokacija.

"Jedna od danas uhićenih osoba je već ranije bila predmet istražiteljima u jednom drugom slučaju. Ovo je predmet koji seže unazad nekoliko godina. Bivši gradonačelnik Andro Krstulović Opara odbio je komentirati današnja uhićenja i rekao kako on ne zna tko je što potpisivao i za što su osumnjičćeni davali dozvole", zaključio je Jurič.

Glasnogovornica Gradske uprave Kristina Čuvalo potvrdila je da su djelatnici policije jutros stigli u prostorije gradske uprave i da će javnost o svemu izvijestiti naknadno.

Nastavak istrage od prije dvije godine?

USKOK se o uhićenjima oglasio kratkim priopćenjem u kojemu je rečeno da će 12 uhićenih ispitati i donijeti odluku o daljnjem postupanju.

Neslužbeno, riječ je o nastavku kriminalističkih istraživanja koje je policija provodila nad nizom osoba u travnju i listopadu 2019. godine.

U tijeku su pretrage stanova i poslovnih prostora uhićenih, među kojima su navodno voditeljica odsjeka za graditeljstvo te savjetnica i savjetnik iz tog odjela.

''Još ne mogu govoriti. Moj se branjenik nalazi u policijskoj upravi na kriminalističkoj obradi te će tijekom dana biti sproveden do tužiteljice na ispitivanje. Kad obavim razgovor sa svojim klijentom, odredit ćemo način obrane, hoćemo li poricati ili ići dalje'', otkrio je za Dnevnik Nove TV Toni Marinković, odvjetnik jednog od uhićenih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene