Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ali...

U ovo se isplati ulagati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kišnu subotu mnogi su Zagrepčani odlučili provesti na sajmu dragog i poludragog kamenja! Predstavili su se brojni izlagači iz zemlje i inozemstva. Znalci tvrde - u drago kamenje se isplati ulagati. Budući da ga je sve manje, njegova vrijednost sve više raste

Ametist iz Urugvaja. Biseri iz Vijetnama. Minerali iz Južne Afrike. Zagrebački sajam pravi je odmor za oči. Odmor kojem se teško odolijeva. A za one sa nešto dubljim džepom u ponudi su i skupocjenije stvari poput, recimo, ogrlice od brušenog rubina koja košta oko 20.000 kuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina" Međunarodni pčelarski sajam u Bjelovaru - 1 19. po redu Nikad veći sajam pčelara: "Oni su u prosjeku nešto starija populacija i vole doći vidjeti i isprobati"

Kamenčići su to od kojih se, tvrde trgovci, lijepo može zaraditi. 'Ovim poslom se isplati baviti, pogotovo u današnje vrijeme. To vam je kao i nafta, nje vam je sve manje i manje, kolika je god sad cijena, ona će morati trajati jer je sad kamena sve manje', kaže Paško Rajčić, sin vlasnika jednog od štandova.

Zato se, tvrdi gemolog Miculinić, isplati ulagati u njih. 'Na burzi dijamanata, dijamanti ne padaju, nikad nisu pali zadnjih, ne znam, zadnjih 200 godina. Dijamant samo više i više vrijedi, tako je i s ostalim dragim i poludragim kamenjem', kaže gemolog Neven Miculinić.

Trezor u Londonu sa 600 milijuna kuna 'ispraznili' Balkanci!

Kada se kupuje tako skupocjeno kamenje, ono mora imati certifikat koji jamči autentičnost. A oni koji imaju nakit bez certifikata, danas su ga donosili na procjenu. Bude tu, kaže gemolog Miculinić, svakakvih situacija. 'Recimo, djevojka donese vjenčani prsten pa ispadne da nije dijamant nego je neka imitacija', kaže nam ovaj gemolog.

Imitacija se ne morate bojati na ovom sajmu na kojem se predstavlja 67 izlagača iz 16 zemalja. Oni koji danas nisu stigli otići, imaju priliku to učiniti još sutra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene