Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

"Osjećamo se izigrano"

Izgradili vile s bazenima, no postoji jedan problem - nema vodovoda. Oni ulažu u turizam, a političari desetljećima samo obećavaju

Aktualno Galerija Podstrana kraj Splita - nema vodovod! - 3 Podstrana kraj Splita - nema vodovod! - 3 Foto: DNEVNIK.hr Podstrana kraj Splita - nema vodovod! - 5 Podstrana kraj Splita - nema vodovod! - 5 Foto: DNEVNIK.hr Podstrana kraj Splita - nema vodovod! - 4 Podstrana kraj Splita - nema vodovod! - 4 Foto: DNEVNIK.hr Podstrana kraj Splita - nema vodovod! - 6 Podstrana kraj Splita - nema vodovod! - 6 Foto: DNEVNIK.hr +1 Podstrana kraj Splita - nema vodovod! - 2 Galerija 1/6 >>
Korak naprijed, nazad dva, tako bismo mogli opisati ulaganja u turizam u Gornjoj Podstrani kraj Splita. Kako bi privukli goste, mještani su izgradili vile s bazenima, no pojavio se novi problem - kako napuniti bazene vodom kad nema vodovoda?

Na bazenu Mate Jukića u Gornjoj Podstrani sve je idilično. Bazen, savršen pogled na Split, uređena terasa. Sprema se obiteljska fešta, ali da jutros nisu došli vatrogasci, ne bi bilo dobro. Uzvanici na proslavi ostali bi bez vode jer voda stiže samo cisternama. Kaže da voze svakih nekoliko dana, a da obećanja da će im vodovod doći slušaju predugo, već petnaest godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

Stoga Mate zahvaljuje vatrogascima, kao i svi koji o njima ovise. Ali bijesni su na lokalne političare, govore nam mještani, jer im desetljećima obećavaju vodovod i vodu, a kako su kazali novinarki Sofiji Preljvukić za Dnevnik Nove TV, od toga ništa.

"Osjećamo se izigrano od svih političara koji su vodili Podstranu posljednjih 25 godina", ljutit je Neno Banić. Jozo Brajičić dodaje kako žele da "kao i svi građani imaju vodu".

Gornja Podstrana uzdiže se na padini brda iznad plaža. Stranci kupuju kuće, grade se vile s bazenima, ali vodovoda niotkud. "Ja u sedmom mjesecu imam sto litara vode, sad se ti kupaj sedam dana sa sto litara vode", poručio nam je Banić.

Imaju, doduše, jedan prirodni izvor u brdu i s njega se cijevima voda razvozi do šest javnih slavina. Iz njih gumenim crijevima pune kućne vodospreme. No vode je premalo, tlak je preslab.

"24 obitelji na ovu jednu špinu, kako će 24 obitelji u sedam dana doći na red na ovu jednu špinu?" pitaju se građani.

Vatrogasci čine što mogu. Voze stalno, cijena je 180 kuna. Starog načelnika Općine mještani prozivaju. Novi, Mijo Dropuljić tek je stigao, također iz HDZ-a. I on obećava da voda stiže. Kaže da kreće natječaj i za Gornju Podstranu putuje pedeset milijuna kuna.

"Ne vjerujem ja njima ništa, oni govore samo za dobre plaće, a mjesto su potpuno zapostavili", zaključio je unatoč obećanjima Banić.

Slično ponavljaju svi jer predugo su slušali obećanja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene