Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvero kandidata

Međimurci izlaze na izbore za župana, drugi put ove godine: Među kandidatima i Matija Posavec

U Međimurskoj županiji održavaju se prijevremeni izbori za župana i njegovog zamjenika. Međimurci za župana mogu birati zimeđu Sandre Herman, Mladena Novaka, Matije Posavce i Darka Zvera.

U Međimurskoj županiji će se u nedjelju održati prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana. U izbornoj utrci za čelnu poziciju u županiji je četvero kandidata: reformistica Sandra Herman, nezavisni Mladen Novak i Matija Posavec te Fokusov Darko Zver.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. 17. travnja ANKETA Za koga biste glasali da su danas izbori? Ilustracija Parlamentarni izbori Objavljeno koliko se može potrošiti za promidžbu kandidata na izborima

Prijevremeni izbori za međimurskog župana raspisani su jer je u rujnu tadašnji župan Matija Posavec dao ostavku, nakon što je priveden zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem. Sandru Herman iz Narodne stranke-Reformisti podržavaju HSS i SDP, a kandidat za njezinog zamjenika je HSS-ov Zoran Vidović.

Bivši SDP-ovac Mladen Novak kandidat je grupe birača, a kandidatkinja za njegovu zamjenicu je Tanja Potočnik-Hunjadi, dok je bivši župan Matija Posavec u novu izbornu utrku ušao uz kandidata koji je i u prethodnom mandatu bio njegov zamjenik, Josipa Grivca.

Za zamjenika Darka Zvera iz stranke Fokus kandidirao se Boris Bistrović. Tijekom izbornog dana, Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske objavit će podatke o odazivu birača do 11:30 i 16:30 sati.

Prve informacije o privremenim nepotpunim rezultatima prijevremenih izbora objavit će se na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva u 20 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene