Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Hrvatsku stigli brodovi iz Finske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva novonabavljena raketna broda klase 'Helsinki', bivši 'Oulu' i 'Kotka', dovezeni su u Republiku Hrvatsku na palubi broda za prijevoz teških tereta 'Grietje'. Brodovi su stigli u Šibenski zaljev nakon sedamnaestodnevnog putovanja iz Finske.

Brod 'Grietje' je 152 metarski brod te je opremljen sa dvije 320 tonske dizalice i jednom manjom 200 tonskom krmenom dizalicom, s kojima su raketni brodovi podignuti na palubu, izvijestio je MORH.

Pročitajte i ovo Ilustracija NATO poslao brodove Najveća vojna vježba posljednjih desetljeća: "Scenarij će biti ruski napad na saveznički teritorij" Teretni brod za prijevoz pšenice, ilustracija Podaci WTO-a Zbog krize naglo pale isporuke pšenice. Ipak brige nema: "Svjetska trgovina pokazala je otpornost"

Za brod 'Grietje' prijevoz raketnih brodova Hrvatske ratne mornarice nije prva 'vojna' zadaća. 

Naime, Danska kraljevska mornarica također je koristila spomenuti brod tijekom 2003. pri prijevozu podmornice 'HDMS Haelen' na relaciji Perzijski zaljev - Kopenhagen. 

Očekuje se da će se raketni brodovi klase 'Helsinki' iskrcati u ponedjeljak 3. studenog 2008. te uputiti u Brodogradilište NCP Šibenik, gdje se očekuju radovi na prilagodbi brodova za plovidbu pod hrvatskom zastavom u Jadranskom moru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene