Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tužitelji po prvi put dobili pojačanje iz najviših redova sudaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni odvjetnici danas su u svoje redove primili suca Vrhovnog suda, što je prvi puta da netko iz najviših sudačkih krugova dolazi među tužitelje, a riječ je o 53-godišnjem Draganu Poljaku, sucu Kaznenog odjela Vrhovnog suda.

Državnoodvjetničko vijeće (DOV) imenovalo je suca Poljaka zamjenikom županijskog državnog odvjetnika u Osijeku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Unosan posao Zlatko Sudac postavlja keramičke pločice po kućama bogataša Slika nije dostupna Karadžiću sudi isti sudac kao i Gotovini, Markaču i Čermaku?

Do sada je bilo nekoliko slučajeva prelaska županijski sudaca u državnoodvjetničke redove, no prvi puta se na takav korak odlučio netko s najvišeg suda.

Nije poznato zbog čega se sudac Poljak odlučio vratiti u Osijek iz kojega je lani u ožujku, kao tamošnji županijski sudac, prešao na Vrhovni sud.

Na sjednici na kojoj je imenovan Dragan Poljak, DOV je imenovao i novu zamjenicu glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, a riječ je o dosadašnjoj zagrebačkoj Županijsko državnoj odvjetnici Višnji Lončar.

Za to je mjesto konkurirao i bivši glavni državni odvjetnik Radovan Ortynski, no, kako se neslužbeno doznaje, Bajićev kolegiji je pozitivno mišljenje dao njegovoj protukandidatkinji.

Višnja Lončar imenovana je u Kazneni odjel Državnog odvjetništva RH.

Bajić sada ima 23 zamjenika.

Njegova nova zamjenica je u državnom odvjetništvu od 1979. godine. Karijeru je počela u Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, od 1994. nastavila u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu te zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu.

DOV je danas ponovno izabrao Larisu Kerekeš za zamjenicu općinske državne odvjetnice u Bjelovaru.

Gorana Škaro imenovana je zamjenicom općinske državne odvjetnice u Splitu, a Mario Kranjčević zamjenikom općinske državne odvjetnice u Gospiću.

Toni Caratan imenovan je zamjenikom općinske državne odvjetnice u Dugom Selu, a Doris Brnobić Rajlić ponovno je izabrana za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Puli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene