Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15.000 vozila dnevno

Dnevnik Nove TV u inspekciji radova na obilaznici koja se čeka 40 godina: "Nadamo se da će djeca napokon mirno ići u školu"

Aktualno Galerija Turanj, obilaznica - 1 Turanj, obilaznica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Turanj, obilaznica - 8 Turanj, obilaznica - 8 Foto: DNEVNIK.hr Turanj, obilaznica - 7 Turanj, obilaznica - 7 Foto: DNEVNIK.hr Turanj, obilaznica - 6 Turanj, obilaznica - 6 Foto: DNEVNIK.hr +4 Turanj, obilaznica - 5 Galerija 1/9 >>
Prometna nesreća i stradanje dječaka stanovnike Turnja potaknuli su na borbu za obilaznicu. Nakon dvije godine i nekoliko probijenih rokova obilaznica je u završnoj fazi. U inspekciji radova bila je i ekipa Dnevnika Nove TV.

Umjesto automobila na obilaznici Turnja i dalje radovi. Promet još uvijek prolazi kroz naselje.

Iako su turanjskom obilaznicom automobili trebali voziti još prošle godine, radovi kasne, a iz Hrvatskih cesta uvjeravaju nas kako će sve biti gotovo do travnja. Kažu kako je potrebno još svega tridesetak dana kako bi sve u potpunosti bilo gotovo i kako bi automobili konačno mogli krenuti turanjskom obilaznicom.

Stanovnici Turnja uključeni su u cijeli proces izgradnje. Travanj je zadnji rok, poručuju.

"Nakon toga nema više razloga za toleriranje tako da se nadam da će se stvarno krajem četvrtog ili početkom petog mjeseca sav ovaj promet preseliti na obilaznicu i da će nam ova djeca iz ove škole napokon ići mirno u školu i neće se bojati prijeći cestu", poručila je Nataša Lemić, iz udruge Naš Turanj,

Kroz Turanj dnevno prolazi i do 15 tisuća vozila. Od toga broja, gotovo tisuću je kamiona.

Radovi su počeli 2020. i sve je trebalo biti gotovo za dvije godine. Na obilaznicu se čeka gotovo 40 godina.

"Projekt koji će donijeti elementarnu sigurnost stanovnicima Turnja, ne samo Turnja nego i ovog dijela grada, a podići će i kvalitetu života", rekao je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

No u Turnju dok se vrpca ne prereže pušu i na hladno.

"Malo su svi skeptični kako je kod nas situacija sa svim radovima, kod nas sve živo kasni, pa su i ovdje rokovi pomicani nekoliko puta. No svi vjeruju da će to biti gotovo, svi vjeruju u sretan završetak", rekao je mještanin Robert Poturica.

Jedni su zadovoljni, drugi baš i ne.

"Meni su došli pod prozore. Mislim da bi ovo trebalo raskopati i put ostaviti kak' je bio", požalila se Ružica Bežan iz Cerovca Vukmaničkog.

"Moram reći da Hrvatske ceste intenzivno rade i da će svi ti problemi kad promet krene biti riješeni", rekao je gradonačelnik Karlovca.

Radovi za sigurnost Turnja stoje nešto više od 165 milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene