Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olujni vjetar

Više ozlijeđenih u neveremenu, žena iz Zagreba teško. Trut potvrdio: Jedna osoba izgubila je život

Nevrijeme u Hrvatskoj Kostajnici - 2
Nevrijeme u Hrvatskoj Kostajnici - 2 Foto: Dnevnik Nove TV
Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut izvijestio je u nedjelju kako je u nevremenu u subotu smrtno stradala jedna osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji pokušavajući spasiti svoj čamac i pri tome se utopila, a ozlijeđeno je šest osoba, tri u Zagrebu te po jedna u Osijeku, Bjelovaru i Splitu.

"Jučer, 4. veljače oko 15 sati na Trešnjevci, Lađevački put, 59-godišnjakinja se popela na ljestve kako bi pričvrstila lim na krovu te je uslijed naleta vjetra s visine od oko 2,5 metar pala na tlo. Liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena", izvjestila je zagrebačka policija.

Osim nje u zagrebu se ozlijeđene još dvije osobe. Osim sveukupno šest ozlijeđenih jedna je osoba zbog nevremena i smrtno stradala.

Centrar civilne zaštite 112 imao je oko 3000 poziva te je morao koordinirati djelatnike komunalne službe, elektrodistribucije, vatrogasce i druge službe koje su izlazile na teren, radi raščišćavanja srušenog drveća i sanacije oštećenih vodova elektromreže. Damir Trut je rekao kako inače u 24 sata imaju oko 1000 do 1200 poziva, a sada su imali oko 1000 poziva samo do podneva zbog elementarne nepogode.

U početku najviše je poziva bilo u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a kasnije i u Osječko-baranjskoj županiji te predvečer i u noćnim satima u priobalnom dijelu Splitsko-dalmatinske županije, dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi nakon olujne bure Splitski vatrogasci imaju poruku za građane: "Danas smo imali metalno sušilo na stablu, na 10, 12 metara visine"

Situacija se pomalo smiruje, smirivat će se, ali i dalje se očekuje snažni vjetrovi u nekim trenutcima na nekom prostoru, poglavito u podvelebitskom i podbiokovskom dijelu gdje mogu biti i olujne snage, rekao je za RTL. Svi oni koji kreću na put ili se već kreću neka pripaze kad su najveći udari vjetra ili da ne kreću na put ili izbjegavaju ta područja, poručio je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut

Nevrijeme u Hrvatskoj Kostajnici - 2 Damir Trut Foto: DNEVNIK.hr

Pročitajte i ovo Vjetar uništio krovište iznad štandova na osječkoj tržnici - 2 DHMZ upozorava Dan nakon kaosa na snazi crveni alarm za dvije regije: ''Ne idite na put ako ne morate!'' .

Olujni udari vjetra ovoga vikenda u Hrvatskoj prouzročili su veliku materijalnu štetu. Vjetar je rušio stabla, otkidao crjepove i dijelove fasada sa zgrada. Oštećeni su automobili, ustanove i privatne kuće. Najjači udari vjetra zabilježeni su jučer u Splitu - 153 kilometra na sat. Crveno upozorenje bilo je izdano i danas za dalmatinsko područje i Velebitski kanal. Većina kvarova na elektroenergetskim sustavima je otklonjena, a dio se otklanja i danas.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene