Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za dvojicom se još traga

Policija privela trojicu zbog napada na vaterpoliste Crvene Zvezde u Splitu, kod jednog pronađen i dres

Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/1 >>
Nakon što su stigle osude javnosti na slučaj napada na vaterpolista Crvene Zvezde u Splitu, oglasila se i PU splitsko- dalmatinska. Mladić je zadobio lakše ozljede glave, nosa i sljepoočnice.

U subotu u splitu oko 13 sati, na Obali Hrvatskog narodnog preporoda, napadnuta su tri strana državljanina i to 29-godišnji državljanin Crne Gore te 26-godišnji i 25-godišnji državljani Srbije.

Pročitajte i ovo Napad u Splitu - 3 Stravičan napad Novi preokret: Pomahnitali nasilnik koji se u Splitu zabijao autom i prijetio ipak ide u istražni zatvor Napad rastrojenog muškarca na skupinu mladih u automobilu Zabijao se automobilom VIDEO Obrat u slučaju pomahnitalog nasilnika: Smijenjen šef policijske postaje, disciplinski postupak protiv dvojice policajaca

Mladić (29) se od napadača uspio spasiti skokom u more, a naknadno je zatražio i liječničku pomoć. Njega su navodno petorica napadača udarili metalnom šipkom, dok su druga dvojica mladića uspjeli pobjeći, a zadobili su udarce u leđa i nogu. 

Iz PU splitsko-dalmatinske javljaju kako je njihovo kriminalističko istraživanje urodilo plodom. 

"Policijski su službenici jutros u službene prostorije doveli trojicu muškarca koji se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres.

Od zaprimanja dojave o događaju u sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, a kako bi utvrdili identitet osoba, pronašli ih i kriminalistički obradili", poručuju iz PU splitsko-dalmatinske. 

Srpskim napadačima navodno je zasmetalo to što su vaterpolisti na sebi imali majice Crvene zvezde, pa su prvo tražili da ih odmah skinu, a potom su ih i napali. 

Zbog cijele situacije vaterpolisti Crvene zvezde su tijekom kasnog popodneva krenuli natrag u Beograd i tako nisu igrali utakmicu protiv domaćeg Mornara na Poljudu.

Oštre reakcije javnosti 

Splitsko-dalmatinski župan, Blaženko Boban, i gradonačelnik Splita, Andro Krstulović Opara, osudili su napad na vaterpoliste. 

"Osuđujem napad na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji su danas htjeli uživati na splitskoj Rivi. Split je otvoren i gostoljubiv grad. To smo dokazali i činit ćemo sve da tako i ostane", istaknuo je u svojoj objavi na facebooku gradonačelnik Krstulović Opara.

Brojni sportaši i političari također su izrazili svoje neslaganje s napadom. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene